De badkamer opknappen

De warmere maanden komen er weer aan en dat betekent dat weer steeds meer mensen hun huis gaan opknappen. Dit is namelijk de perfecte klus voor tijdens de vakantie. Wil jij binnenkort  de badkamer opknappen? Lees hier tips!

Doe zoveel mogelijk zelf

Het opknappen van de badkamer is vaak een flinke klus. Als je alles uitbesteedt, kan het daarom nogal in de papieren lopen. Bij het opknappen van de badkamer is het daarom verstandig om zoveel mogelijk zelf te doen en alleen de moeilijke klussen aan de professionals over te laten. Tegelen, het aanleggen van leidingen en het monteren van sanitair zijn meestal klussen die je beter aan een vakman kunt overlaten. Zo voorkom je dat je last krijg van lekkages en andere hardnekkige problemen. Klussen die je wel zelf kunt doen zijn bijvoorbeeld het vervangen van de kastjes, raamdecoratie badkamer ophangen en het verven van de muren. Gebruik hiervoor wel speciale badkamerverf.

Maak de badkamer schoon

Als de grote werkzaamheden gebeurt zijn, is het belangrijk dat je de badkamer grondig schoonmaakt. Ook als er maar weinig is vervangen, is het goed om de badkamer grondig schoon te maken. Als alles weer spic en span is, zal je zien dat de badkamer er een stuk frisser uitziet. Verwijder schimmel en aanslag met de juiste schoonmaakmiddelen voor een blinkend resultaat. Vergeet ook niet om de raamdecoratie goed schoon te maken. Is dit niet mogelijk? Dan is het verstandig om de raamdecoratie te vervangen voor raambekleding die je wel schoon kunt maken, zoals een aluminium jaloezie. Als je de raamdecoratie in de badkamer regelmatig schoonmaakt, blijft het namelijk langer goed en de badkamer ziet er frisser uit.

Styling van de badkamer

Voor een make over van de badkamer is het tot slot nodig om ook over de styling na te denken. Als de styling mooi in balans is, krijgt de badkamer automatisch een luxe sfeer. Zorg bijvoorbeeld dat alle handdoekjes dezelfde kleur hebben. Het liefst passen alle andere accessoires ook bij elkaar. Denk bijvoorbeeld aan de lamp, het zeeppompje, tandenborstelhouder, toiletrolhouder en toiletborstel. Hoe meer eenheid er in de badkamer is, hoe mooier het resultaat!