Geef je creativiteit door aan je kinderen

Laten we eerlijk zijn: de huidige generatie jonge kinderen is op een andere manier creatief dan wij en onze ouders dat vroeger waren. Kinderen van nu weten al heel snel hoe een mobieltje of computer werkt en kunnen daar soms zelfs sneller mee aan de slag dan hun ouders! Daar is op zich natuurlijk helemaal niets op tegen, maar het is ook interessant om een andere creativiteit aan je kinderen mee te geven die wellicht in deze tijd niet zoveel in de spotlights staat. Maar hoe doe je dat?

Geef het goede voorbeeld

We weten allemaal dat kinderen op jonge leeftijd het gedrag van hun ouders imiteren. Kinderen die veel lezen, hebben vaak ouders die ook veel lezen, kinderen die het leuk vinden om een instrument te leren spelen, hebben vaak ouders of grotere broers en zussen die dat ook al doen. Maak hier gebruik van! Wil je niet dat je kind lang op zijn of haar telefoon speelt? Geef het goede voorbeeld en zorg dat je kind ziet dat jij ook andere dingen doet en probeer je kind daar dan in te betrekken.

Wees creatief deze winter!

De winter is een uitstekende periode om iets met je kinderen te organiseren. Ga samen de keuken in voor een verrassingsmenu of maak je eigen sieraden. Dat kan heel makkelijk door eens te kijken naar een groothandel sieraden online. Bij zo’n groothandel kun je allerlei onderdelen kopen voor het maken van sieraden, voor meisjes en ook voor jongens. Betaalbarekralen is zo’n site waar je bijvoorbeeld mooie leren armbanden vindt die in diverse maten te verkrijgen zijn en die je kunt personaliseren. 

Klussen, schilderen, alles kan!

Vind je het leuk om in huis te klussen? Je zoon of dochter vindt het vast leuk om een project met jou op te starten om iets in huis te veranderen. Stel bijvoorbeeld voor zijn of haar kamer een nieuwe kleur te geven en kies samen de kleuren uit om daarna met een kwast en roller aan de gang te gaan. Succes gegarandeerd! Leer je kind eenvoudige klussen te doen in huis en maak geen verschil in zoon of dochter! Meisjes kunnen net zo goed klussen als jongens en jongens kunnen ook leren hoe ze een knoop moeten aannaaien. Het belangrijkste is natuurlijk dat ze lekker met hun vader bezig zijn en tegelijk een heleboel nieuwe creatieve dingen leren!