Houten huizen: 3 meest populaire mythen die door professionals worden ontkend

Gezien het feit dat houten huizen pas een paar jaar geleden over de hele wereld populairder werden, is het niet verwonderlijk dat er nog steeds veel mythen zijn die dit belemmeren. Daarom hebben we experts van Maestro Tuinhuizen gevraagd om professionele opmerkingen te delen, waarbij we de drie meest populaire mythes over houten huizen ontkrachten.

1.Blokhutten zijn alleen geschikt voor de zomervakantie

Volgens de experts van Maestro Tuinhuizen zijn blokhutten geschikt voor zowel het zomer- als het winterseizoen, en er zijn tal van voorbeelden die worden omgebouwd tot gezellige en comfortabele woonhuizen. Degenen die overwegen een houten huis te installeren, waar u het hele seizoen wilt wonen, moeten weten dat deze volledig kan worden aangepast aan uw persoonlijke behoeften. Om deze reden wordt aanbevolen om, in plaats van een kant-en-klaar houtenhuisproject te kiezen, een individueel ontwerp te overwegen.

Hoewel een eenvoudige vierkante doos meestal wordt gedacht als het gaat om een ​​houten huis, moet u zich niet beperken tot dit idee. Individueel ontworpen houten huizen kunnen heel modern zijn, met grote panoramische ramen, een terras in verschillende vormen of zelfs meerdere deuren en ramen versierd met traditionele, klassieke of moderne elementen.

Deskundig advies: Als het houten huis het hele jaar door gebruikt wordt, mag de wanddikte niet minder zijn dan 10 cm. Een houten huis die bedoeld is om het hele jaar door te wonen, moet ook worden geïsoleerd, met hoogwaardige ramen en deuren; experts raden ook aan om binnen een verwarming te installeren.

Als u echter alleen een houten huis nodig heeft voor een zomervakantie, kan deze zonder extra dubbele beglazing zijn en mogen de wanden niet dikker zijn dan 5 cm. Het heeft ook geen verwarming nodig.

2. Op maat gemaakte houten huizen zijn duurder

Volgens de experts van Maestro Tuinhuizen, hoewel het misschien lijkt dat een individueel houtenhuisproject duurder is dan een kant-en-klaar project, mag niet worden vergeten dat je bij het ontwerpen van een houten huis alleen betaalt voor wat je nodig hebt.

Een individueel houtenhuisproject wordt soms ook een noodzakelijke keuze vanwege de unieke grootte of vorm van het land – individueel ontworpen houten huizen kunnen worden aangepast aan elk perceel, waardoor het meestal een goedkopere en veel eenvoudigere oplossing is dan het zoeken naar een ander land.

Niet minder belangrijk is het feit dat individueel ontworpen houten huizen ook garanderen dat het pand zo wordt gepland dat het echt comfortabel voor u is – u kunt kamers en ruimtes plannen volgens uw behoeften.

Een vrij populaire keuze voor onze klanten is om het reeds gemaakte houtenhuisproject aan te passen aan hun behoeften, omdat dit veel ontwerpwerk vermijdt en het veel gemakkelijker maakt om te kiezen. We bieden onze klanten veel verschillende houten huizen projecten, zodat iedereen een passende optie kan kiezen.

3. houten huizen zijn niet bestand tegen externe factoren

Een goed onderhouden boom beschermd met hoogwaardige materialen ziet er ook na 30 jaar nog mooi uit. Voor degenen die vragen welke maatregelen moeten worden gekozen voor het onderhoud van een houten huis, raden experts van Maestro Tuinhuizen aan om rekening te houden met de specifieke weersomstandigheden in uw regio. U moet ook beslissen hoe u wilt dat de buitenmuren er na 5 of 30 jaar uitzien.

Verouderd hout verandert geleidelijk van kleur en uiterlijk, wat vooral wordt beïnvloed door de gebruikte beschermingsmiddelen, dus volgens experts is de meest voorkomende vraag bij het kiezen van houtafwerkingsmaterialen of een transparante of dekkende afwerking meer geschikt is voor het houten huis.

Als het gaat om transparante houtbescherming, raden experts aan om een ​​dergelijke afwerking toe te passen op een gladder, geschaafd oppervlak. De duurzaamheid van de transparante coating is vooral afhankelijk van de klimatologische omstandigheden. Een van de grote voordelen van doorschijnende maatregelen is echter dat een dunne laag coating veel gemakkelijker te vervangen is dan een dekkende coating omdat deze niet schilfert, maar gewoon vervaagt of vervaagt door de zon.

Een ander, niet minder belangrijk criterium bij het kiezen van een oppervlakteafwerking voor een houten huis, kan zijn hoe vaak u deze moet herhalen. Zo moet een transparante afwerking veel vaker herhaald worden dan een dekkende. Echter, meer dan transparante houtconserveringsmiddelen, adviseren experts getinte lakken. Dit komt doordat het pigment dat ze bevatten beter de UV-straling tegenhoudt die de cellen op het houtoppervlak probeert af te breken. Hoe meer gekleurde deeltjes, hoe langzamer het houtoppervlak veroudert. In dit geval wordt de blokhut zelf duurzamer.

De effectiviteit en duurzaamheid van beschermingsproducten voor blokhutten worden ook beïnvloed door de kwaliteit van het verfbindmiddel dat in de beschermingsproducten wordt gebruikt, omdat het een min of meer dichte film vormt die het houtoppervlak beschermt tegen vocht van buitenaf. Deze bescherming is belangrijk omdat constante fluctuaties in vocht ervoor zorgen dat het hout uitzet en krimpt, wat leidt tot ontbinding.

Maestro Tuinhuizen produceert sinds 2008 houten huizen, daarom bieden ze verschillende maten houten huizen die zijn aangepast aan de behoeften van klanten. Ze bieden zowel vooraf ontworpen als individuele houtenhuisprojecten.