Kinderschoenen kopen? Met deze tips staat jouw mini-me stevig in z’n schoenen

Ga jij dit modeseizoen op zoek naar een nieuw paar trendy kinderschoenen voor je zoon of dochter? Een vlot model met een hippe uitstraling is waarschijnlijk het eerste waar je op let. Schoenen voor opgroeiende kinderen moeten natuurlijk ook een bijdrage leveren aan de gezondheid van hun voeten. Ben je op het moment op jacht naar kinderschoenen die aan al deze eigenschappen voldoen? In dit blog delen we de tips die PapaTotaal heeft ingewonnen bij de experts van een speciaalzaak in kinderschoenen, waar ze babyschoenen, jongensschoenen en meisjesschoenen van vooraanstaande merken verkopen. Lees snel verder en zet jouw spruit letterlijk en figuurlijk stevig in z’n schoenen. 

Schoenen voor dreumessen en peuters 

Is jouw mini-me op het moment een dreumes die net leert lopen? Dan volstaan schoenen met soepele zolen, want je kind heeft nu nog geen stevige schoenen nodig. Omdat ze volop in ontwikkeling zijn, moeten de voetjes zich ongehinderd kunnen afwikkelen. Op het moment dat je kind de peuterleeftijd bereikt, doe je er goed aan kinderschoentjes te kopen die een stuk steviger zijn. Bij peuters hebben hun voeten meer bescherming nodig omdat ze dan meer gaan lopen. Je kunt ervoor kiezen om een model schoen met een rubberen neus te kopen, als de neuzen van de schoenen sneller slijten door het leren lopen.

Tips bij het kopen van kinderschoenen:

• Kies voor flexibele zolen; 

• Kies voor een platte brede hak; 

• Laat je kind de schoenen bij voorkeur in ‘s middags passen; 

• Pas nieuwe kinderschoenen altijd met sokken aan; 

• Let erop dat de tenen genoeg bewegingsruimte hebben;

• Controleer regelmatig de schoenmaat van je kind. 

Verstelbare sluiting 

Als jouw fashionvictim in de dop in de leeftijd komt waarin hij of zij veel loopt, is het van belang dat de kinderschoenen een stevige hiel hebben. Als de hiel te slap is, moeten de voeten veel te hard werken om de schoenen aan te houden. Omdat die overbelast raakt, kan de spier onder de middenvoet voor klachten gaan zorgen. Schoenen met een klittenbandsluiting of vetersluiting het meest geschikt voor voeten die in ontwikkeling zijn. Kinderschoenen met dit soort sluitingen zijn gemakkelijk aan te trekken én zijn eenvoudig  te verstellen. Het is wel belangrijk om de schoentjes bij het aan- en uittrekken helemaal open te maken om ze goed in model te houden.

Schoenen in de juiste maat 

De kans dat de groei van de voeten in gevaar komt en er vervormingen of vergroeiingen optreden, ontstaat wanneer jouw oogappel te kleine schoenen draagt. Zorg er dus voor dat de schoenen van de juiste maat zijn en dat de tenen voldoende bewegingsvrijheid hebben. In zowel de lengte als de breedte horen kinderschoenen ruim genoeg te zijn voor de ontwikkeling van de voetjes. Je kunt dit controleren door met je duim op de neuzen te drukken. De schoenen hebben de juiste maat als er bij de grote teen nog ruimte over is. Ze moeten natuurlijk ook niet te groot zijn, want anders kunnen de voeten gaan schuiven en zwikken. Als je de schoenmaat van je zoon of dochter elke twee tot drie maanden in een schoenenspeciaalzaak laat opmeten, weet je zeker dat de maat in orde is. 

Kinderschoenen in maat 18 tot en met maat 44

Met al deze handige tips op zak, wordt het kopen van kinderschoenen een fluitje van een cent. Dus nu is het slechts een kwestie van op zoek gaan naar geschikte modellen van een leuk kindermerk. In de webshop van Shoekers vind je de trendy schoenen in maat 18 tot en met maat 44, met een gezonde voetbed voor een scherpe prijs. De zeer complete collectie omvat schoenen voor baby’s, dreumesen, peuters, kleuters en schoolkinderen, die precies zijn afgestemd op de leeftijdsfase van jouw kind. Het is ook de moeite waard om in de sale te kijken als je er voor een zacht prijsje een tweede paar bij wilt kopen. Ben je in de buurt van de Noord-Hollandse stad Hoorn? Daar vind je in de historische binnenstad de fysieke Shoekers-winkel.