Tips voor het aanschaffen van een beveiligingscamera

Er zijn steeds meer mensen die besluiten om hun huis te bewaken met een PTZ camera. Met een beveiligingscamera ga je altijd met een goed gevoel van huis. Ongewenste bezoekers en mogelijke inbrekers worden vastgelegd en alle beelden worden opgeslagen zodat de politie ernaar kan kijken. Soms kun je zelfs instellen dat je een melding krijgt wanneer er iemand rondom je huis loopt. Hierdoor kun je sneller actie ondernemen en heb je altijd bewijsmateriaal tot je beschikking. Ideaal dus! Benieuwd hoe jij een goede PTZ camera voor jouw woning kiest? Wij leggen het je uit.

Het kiezen van de juiste camera

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten als je besluit om zelf een bewakingscamera aan te schaffen en op te hangen. De eerste stap is het vinden van de juiste website waar je jouw camera gaat kopen. Een vertrouwde website is Webstore4. Zij zijn gespecialiseerd in beveiligingscamera’s. Hier vind je veel verschillende soorten camera’s, zoals IP camera’s, PTZ camera’s, camera’s met intercom en smart home camera’s die je zelf kunt installeren. Ideaal als je op zoek bent naar een specifieke camera met goede beeldkwaliteit. Bij het kiezen is het ook verstandig om te bedenken of je een draadloze camera met accu wilt of niet. Een accu gaat natuurlijk in de loop van de tijd leeg, maar je hoeft bij deze camera geen gaatjes te boren.

De camera op de juiste plek ophangen

Het belangrijkst is natuurlijk dat de beveiligingscamera op de juiste plek wordt opgehangen. Zo moet je een camera altijd goed richten, bijvoorbeeld naar de voordeur of een raam. Een PTZ camera is hier perfect voor. Dit is namelijk een Pan, Tilt en Zoom camera die vaak 360 graden kan bewegen en dus makkelijk in de juiste hoek gezet kan worden. Daarnaast is het handig dat je ook zorgt voor goede verlichting als je de camera buiten ophangt, zodat je altijd goed verlichte beelden ontvangt.