Vegan en vegetarische snacks

De meest overheerlijke vegan en vegetarische snacks


Ben je op zoek naar de meest lekkere vegetarische en vegan snacks, omdat je binnenkort een borrelavondje gaat organiseren met familie of vrienden? Dan heb je een ruime keuze. Zoveel dat je misschien niet meer weet wat je het beste kunt kiezen. Gelukkig hebben wij voor je uitgezocht wat de lekkerste vegan en vegetarische snacks zijn. Zo weet je zeker dat je straks iets lekkers op tafel zet voor jouw gasten. Lees snel verder en ontdek de lekkerste vegan en vegetarische snacks!


Groente met een hummus dip


Groente met een dip van hummus is overheerlijk! Wat je hierbij het beste kunt doen, is zelf de hummus maken. Op internet kun je hier verschillende recepten voor vinden. Ook zorg je ervoor dat je diverse soorten groenten in huis hebt. Denk aan komkommer, paprika en wortels. Deze kun je het beste in reepjes snijden, zodat je er makkelijker mee kunt dippen. Toch teveel gedoe? Dan kun je ook kant-en-klare hummus kopen en bakjes met snack worteltjes en komkommertjes kopen. Zo heb je er geen werk meer aan.


Vega bitterballen


Vega bitterballen zijn helemaal van nu. En net als de normale bitterballen, zijn ook deze vegetarische bitterballen erg smaakvol. De smaak is namelijk bijna niet van de smaak van normale bitterballen te onderscheiden. Vooral op feestjes zijn deze vegetarische snacks enorm geliefd, waardoor ze zeker niet tijdens jouw gezellige avond met familie of vrienden mogen ontbreken. Er zijn diverse soorten bitterballen verkrijgbaar. Online kun je snel vinden welke bitterballen het beste worden beoordeeld.


Bruschetta


Wil je er een lekker Italiaans tintje aan toevoegen, dan is bruschetta zeker een goed idee. Dit komt van oorsprong uit Midden-Italië en is gegrild brood met knoflook en tomaatjes. Hierop komt vervolgens nog  wat extra vergine olijfolie op, waarna het met peper en zout bestrooid wordt. Deze snack kun je ook eenvoudig zelf maken. Probeer het eens!


Nuggets met bloemkoolvulling


Ook nuggets met bloemkoolvulling zijn zeker het proeven waard. Je kent vast wel de beroemde kipnuggets. Bloemkool nuggets zijn echter op plantaardige basis gemaakt en hebben een crunchy nacho korst. De inhoud bestaat uit stukjes paprika, chilipeper, zachte bloemkool en romige vegan cheddar kaas. Ga je een avondje film kijken, dan is deze snack zeker een aanrader.


Vegan nuggets zonder kip


Ook vegan kipnuggets zijn enorm populair. Dit zijn kipnuggets zonder kip. Eet je vegan kipnuggets, dan zal je merken dat de smaak vrijwel niet van echte kip te onderscheiden is. Vegan kipnuggets zijn gemaakt van tarwe, plantaardige eiwitten en zwarte peper. Bekijk eens in de winkel welke merken er zoal zijn en proef hoe lekker deze kipnuggets smaken!


Olijven


Ook olijven zijn enorm lekker. Je kunt bijvoorbeeld groene en zwarte olijven met elkaar combineren en deze voorzien van een lekkere marinade. Je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar ook zelf in de keuken aan de slag gaan met het maken van een lekkere marinade. Vergeet vervolgens niet om prikkertjes te kopen. Hier kun je ook andere lekkere hapjes aan bevestigen of ze gebruiken om de olijven mee te pakken.


Verschillende kazen


Ook verschillende kaasjes zijn heerlijke snacks. Je hebt de keuze uit vegetarische kazen zoals  kruidenkaasjes, brie en schimmelkaas. Dit zijn normale kazen. Echter kun je ook voor veganistische kazen kiezen. Dit zijn weer andere soorten kaasjes die geheel vegan zijn. Vraag eens bij de kaasboer welke vegan kazen zij hebben als je het liefst vegan kaas op tafel wilt zetten. Ook vegan kazen zijn erg lekker.

Welke vegan en vegetarische snacks ga jij zeker proberen?