Wat zijn de kinderkledingtrends van deze zomer?

Heb je een stel hippe kids in huis? Dan is het een goed idee je af en toe een beetje te verdiepen in de kindermode. Kinderkleding volgt tegenwoordig zijn eigen trends en mode, waardoor er in elk seizoen en elk jaar wel iets nieuws te shoppen is. Dat geldt niet alleen voor meisjeskleding: ook voor jongens is kleding tegenwoordig belangrijk! Kinderen gebruiken hun kleding om de wereld te laten zien wie ze zijn. Daarom is het belangrijk dat elk item goed aansluit bij wie ze zijn, en ze zich er comfortabel in kunnen voelen. Ben je benieuwd naar de kindermodetrends van deze zomer? Lees dan snel verder, want in dit blog vertellen we je meer!

Zachte en felle kleuren

Wat kinderkleding betreft, doen sorbettinten en pastelkleuren het goed deze zomer! Kijk maar eens naar populaire merken, zoals Tygo en Vito. Zowel voor jongens als voor meisjes vallen deze zachtere tinten goed in de smaak. Het past dan ook perfect bij het lekkere zomerweer: denk aan lichtoranje of geel, lila en zacht groen. Ook asymmetrische printjes en kleurvlakken zijn helemaal in. Dat geldt niet alleen voor kinderkleding, maar ook voor hippe babykleding. Ook wat babykleding betreft zit je goed met frisse, leuke kleurtjes deze zomer.

Spijkerstof is weer helemaal in

Met spijkerstof kun je niet verkeerd zitten! Spijkerbroeken, vestjes en meer zijn weer helemaal in de mode. Een destroyed look (met bewust aangebrachte beschadigingen, zoals open knieĆ«n en gerafelde randen) voert daarbij de boventoon. Dat past perfect bij stoere kids die ervan houden lekker te spelen en te ravotten! Het fijne aan spijkerstof is daarnaast dat het lekker lang meegaat en ook nog eens lekker zit. Daarmee zit je dus hoe dan ook goed. 

Comfort en combinaties

Bij het shoppen is het ook belangrijk om te letten op het comfort. De kleding die je kids dragen moet natuurlijk ook lekker zitten! Wat dat betreft is kindermerkkleding een goede keuze. Kinderkledingmerken letten doorgaans goed op de materialen en de pasvorm van de kleertjes die ze produceren. Dat zorgt ervoor dat je kind de kleding comfortabel kan dragen. Ook de materiaalsoort is van groot belang voor het comfort van de kleding die je kids aan hebben. In de zomer doen lichte, natuurlijke stoffen zoals linnen en katoen het goed, vooral wanneer het bijvoorbeeld gaat om babykleding of shirts en vestjes. Die stoffen kunnen de warmte goed afvoeren en nemen vocht goed op.