Zo ontwerp je een unieke kinderkledinglijn voor jouw keten

Het heeft verschillende voordelen om een eigen kledingmerk op de markt te brengen. Pak je het goed aan en leg je de nadruk op de kwaliteit, dan is het een investering die zich snel terugbetaalt. Wil je het volledige proces vakkundig aanpakken, dan is het verstandig om een textiel groothandel te benaderen. Bij een groothandel als M.G. van Meel B.V. kun je niet alleen kleding inkopen voor je webshop, maar is het ook mogelijk om in samenwerking met textielexperts een private label op de markt te brengen. Met zo’n private label (een eigen kledinglijn) krijgt je keten een unieke identiteit. In dit blog beschrijven we wat er allemaal komt kijken bij het starten van een kinderkledinglijn.

Ontwerpfase

Een kledingcollectie begint met een design dat wordt gemaakt op basis van jouw idee. Door samen te werken met een groothandel wordt het grootste gedeelte van het werk voor je uit handen genomen. In het beginstadium wordt de sfeer van de kledinglijn uitgewerkt door middel van een moodboard. Vervolgens worden er ontwerpen en schetsen gemaakt op basis van jouw wensen en ideeën. Laat jij een kinderpyjama-lijn ontwerpen of schattige babykleding? Samen met de experts van M.G. van Meel B.V. werk je uit welke kleding er precies wordt ontworpen en bespreek je de kleuren en materialen.

Productie

Na het afronden van de ontwerpfase is het tijd om de kleding te laten produceren. Daarbij is het belangrijk dat er fabrikanten worden ingeschakeld die rekening houden met mens en natuur. Duurzaamheid is immers niet meer weg te denken. Natuurlijk is het ook van belang dat zij items van een hoogwaardige kwaliteit produceren. Een textielgroothandel als M.G. van Meel B.V. heeft een uitgebreid netwerk van fabrikanten met deze kwaliteiten. Nadat de fabrikanten aan het werk gaan, vinden er verschillende controlemomenten plaats. Zo kun je de kwaliteit van jouw private label continu blijven controleren en ben je ervan verzekerd dat het kinderkledingmerk voor jouw keten van een goede kwaliteit zal zijn.

Import en distributie

Ook de import en distributie kun je het beste uitbesteden aan de groothandel. Kinderkleding verschepen en importeren is immers een vak apart, waarbij de juiste kennis van de importregels cruciaal is. Een groothandel kan je optimaal ondersteunen door dit werk uit handen te nemen. Zo zet je op een efficiënte manier een kwalitatief hoogwaardig merk op de markt. Hoe gaat het private label dat jij door de textielexperts van M.G. van Meel B.V. laat ontwerpen eruit zien?