21 jaar! Zo vier je deze mijlpaal

In Nederland ben je vanaf je 18e wettelijk volwassen. Toch ben je pas vanaf 21 jaar financieel onafhankelijk en dus écht volwassen. Voor velen is de 21e verjaardag daarom een mooi moment om dit te vieren. Groot of klein. Een studententraditie die uit Amerika is overgewaaid is een ‘21 dinner’ . Gaf/geef jij er een?

Wat houdt het in?

Bij een – op z’n Nederlands – 21 diner nodigt een student(e) vrienden, zowel van vroeger als nu, uit in zijn of haar ouderlijk huis voor een zelf gekookt diner. Althans officieel bereid en gehost door de ouders van de jarige. Daarvoor wordt vaak flink uitgepakt met bubbels en luxe hapjes. Je viert het tenslotte maar een keer. Het komt geregeld voor dat er een thema wordt gekozen voor de aankleding met een bijbehorende dresscode. Organiseer je binnenkort een 21 diner? Lees in een vrouwenblog de laatste trends op het gebied van fashion, lifestyle, eten en drinken en doe inspiratie op.

Voorbereiden op een 21 diner

Bij een 21 diner komen best wat – al dan niet ongeschreven – regeltjes kijken. Ben jij er bekend mee? Zo bereiden de gasten vaak een speech voor en wordt je doorgaans verwacht chique gekleed te komen. Het diner wordt officieel gehouden met enkel mannen of vrouwen en wordt vaak afgesloten in de stad. Toch vind je tegenwoordig ook veel 21-jarigen die het wat losser vieren en zowel vrienden als vriendinnen uitnodigen. En ook zonder bij een studentenvereniging te zitten een diner houden.

Voorbereiden op een 21 diner

Een 21 diner is één manier om je volwassen leeftijd te vieren, maar er zijn natuurlijk nog veel meer opties. Denk aan een avondje uit in de binnenstad, een feestje voor familie of een romantisch dagje weg met je geliefde. Doe vooral waar jij je prettig voelt en hoe jij de start van je 21e levensjaar het liefste wil vieren.