De voordelen van DaaS in je bedrijf

Wat is daas en wat kun je er nu mee? DaaS, oftwel Device as a service, biedt virtuele apps en laptops veilig aan vanuit een cloud. In deze blog leggen we je uit waarom jij dit in je bedrijf wilt integreren.

1. Verbeterde toegankelijkheid

Dankzij de aard van de service die overal, altijd en hoe dan ook is, hebben gebruikers via internet toegang tot hun desktops via pc, laptop, tablet en zelfs smartphone, waardoor ze ongekende vrijheid en flexibiliteit hebben.

2. Lagere kapitaaluitgaven

Met zijn klassieke abonnementsmodel maakt Desktop as a Service (DaaS) een einde aan de cyclus van investeringen in desktophardware, servers en licenties, waarbij geld niet langer weglekt in het afschrijven van activa, maar beschikbaar is voor initiatieven met meer toegevoegde waarde.

3. Lagere bedrijfskosten

DaaS neemt een groot deel van de zware huishoudelijke last weg, waardoor interne bronnen kunnen worden gestroomlijnd of opnieuw kunnen worden ingezet, terwijl ook de vereisten voor ruimte, stroom en koeling worden verlaagd. Analisten schatten dat de invoering van een DaaS-strategie een besparing van 30-50% kan opleveren over een periode van vier jaar.

4. Grotere wendbaarheid en reactievermogen

Het dynamische karakter van DaaS, met zijn snelle levering en inherente schaalbaarheid, past goed bij organisaties die snel moeten uitbreiden of willen reageren op kansen, zowel wat betreft het online brengen van gehoste desktops als het pushen van nieuwe applicaties een gehoste desktopomgeving.

5. Verbeterde beveiliging

DaaS verschuift de beveiligingslast van het individuele apparaat en plaatst het in een datacenterinfrastructuur die is afgestemd op de hoogste beveiligingsniveaus. Gegevens zijn niet langer kwetsbaar op een lokaal apparaat, maar worden bewaard – en er wordt regelmatig een back-up van gemaakt – in een veilige gehoste omgeving; het is ook gecodeerd en kan alleen toegankelijk worden gemaakt via protocollen voor meervoudige authenticatie.

6. Nauwere afstemming op zakelijke behoeften

Bedrijven schalen vaak op om te voldoen aan de piekbehoefte aan middelen, maar wanneer die behoeften terugvallen, worden ze overbevoorraad, wat inherent verspilling is. DaaS kan worden geschaald en flexibel, afhankelijk van de werkelijke behoeften, zodat u altijd betaalt voor wat u gebruikt. Op rollen gebaseerde desktops kunnen een extra mate van afstemming en kosteneffectiviteit bieden.

7. Verhoogde veerkracht en betrouwbaarheid

Met desktops die worden bediend door solution providers die doorgaans 99,99% uptime-niveaus noemen, gebaseerd op een aantrekkelijke mix van hoogwaardige infrastructuur, beveiliging en ondersteuning, kunnen gebruikers vertrouwen op consistente toegang en prestaties.

8. Verbeterde bedrijfscontinuïteit

De alomtegenwoordige beschikbaarheid van een desktop in combinatie met de gecentraliseerde back-up van gegevens maakt DaaS een aantrekkelijk alternatief voor de traditionele noodhersteloptie van een secundaire secundaire site. Het behandelt ook het toenemende probleem van weers-/reisgerelateerde onderbrekingen van Business as Usual, waarbij werknemers normaal kunnen werken vanaf een externe of thuislocatie.

9. Grotere voorspelbaarheid van het budget

Vaste, maandelijkse pay-as-you-go-prijzen geven u kostenzekerheid en vereenvoudigen budgetplanning en -prognoses. Dit kan een positieve invloed hebben op de cashflow en de strategische planning helpen.

10. Betere consistentie en toekomstbestendig

Medewerkers in de hele organisatie profiteren van een gemeenschappelijke core-desktopbouw (terwijl nog steeds maatwerk mogelijk is), dezelfde versies van applicaties, regelmatige vernieuwing en continue back-endinvesteringen, gecombineerd om een ​​uniforme en uniforme omgeving en een optimale gebruikerservaring te leveren.