Keuken in aanbouw, hoe duur is dat nou?

Een keuken, een grote aankoop maar voor velen erg belangrijk. Het is niet alleen een mooie binnenkomer voor je gasten maar geeft je ook de vrijheid om de lekkerste maaltijden te koken. Bij de aanbouw van een keuken komen veel kosten kijken, maar hoeveel bedragen deze kosten nu precies? In dit blog neem ik je mee in de wereld van keukens en zorg ik ervoor dat je alles weet over de kosten van een keuken in aanbouw.

Kostenverdeling

Bij het bouwen van een aanbouw keuken komen veel kosten kijken. Hierbij kan gedacht worden aan kosten van experts, materialen en keukenapparatuur. Het is belangrijk om niet gelijk voor een aanbieder te gaan en meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. In de keuken-industrie kunnen namelijk grote verschillen zijn in het bedrag dat je betaald voor een aanbouwkeuken. Om je een indicatie te geven vindt je hieronder een gemiddeld kostenplaatje voor een keuken in aanbouw.

2,5 bij 2,5 meter – €10.000 tot €15.000

3 bij 2,5 meter – €15.000 tot €20.000

3 bij 4 meter – €20.000 tot €25.000

Arbeid

Een van de grootste kostenposten voor de aanbouw van een keuken zijn de arbeidskosten. Arbeidskosten van een keuken in aanbouw zijn gemiddeld genomen 38% van de aankoop. Het loont dus om zelf mee te klussen om zo de arbeidskosten omlaag te krijgen.

Materiaal

De grootste kostenpost voor de aanbouw van een keuken zijn de materiaalkosten. Deze kosten worden geschat op 60% van de aankoopprijs. Het loont zich dus om voor duurzame en goedkopere materialen te kiezen om zo een moderne, strakke maar vooral kostenefficiënte keuken aan te bouwen.

Meest verkochte keukens

De meest verkochte keukens zijn vaak van een lager prijskaartje. Hierbij wordt er vaak ook door de opdrachtgever zelf meegebouwd aan de keuken. Wanner er uitgegaan wordt van een 2 bij 2 meter keuken met hierbij kozijnen voor raam en deur kom je op een gemiddelde prijs van €8.500,- uit.

Duurdere keukens

Wanneer je voor een duurdere aankoop gaat geef je alles uit handen, de keuken wordt van design tot plaatsing volledig door een bedrijf aangelegd. Makkelijk, maar aan makkelijk zit natuurlijk ook een kostenplaatje. Gemiddeld kost deze aankoop meer dan 2 keer zo duur, namelijk €20.000,-