Afwerking is alles

Of je nu een heel huis bouwt, een klushuis hebt of gewoon een paar dingen wil opknappen in je woning, afwerking is alles. De afwerking van veel klussen is een ‘detail’ die veel mensen overslaan, omdat ze denken dat het maar onbelangrijke ‘details’ zijn. Eén slecht afgewerkt element is geen grote ramp, maar veel slecht afgewerkte klusjes bij elkaar maken een ruimte er rommelig en onaf. Wij geven je graag een lijstje met afwerking die je echt niet moet overslaan!

Deuren en deurbeslag

Deuren zijn letterlijk de verbindende factor in huis. Ze zijn in elke ruimte te vinden en worden veel te vaak genegeerd terwijl ze zo belangrijk zijn. Soms kun je het best de hele deur vervangen, maar als de deuren nog goed zijn geef je ze een likje verf en nieuw deurbeslag om te zorgen dat ze perfect afgewerkt zijn. Met moderne deurklinken of retro deurklinken kan deurbeslag ook veel toevoegen aan de sfeer in huis. In plaats van een onafgewerkte deur in elke ruimte, heb je nu een pareltje in elke ruimte.

De plinten

Dan heb je net een prachtige nieuwe vloer gelegd of laten leggen en wil je gaan besparen op de plinten? Dat klinkt al een goed idee, een vloer is al duur genoeg. Maar plinten bestaan niet voor niets. Dit is typisch zo’n afwerking waar je enorm blij mee gaat zijn als je het eenmaal goed hebt gedaan. Je denkt dat je je niet ergert aan het gebrek aan plinten of je goedkope plakplinten, maar wanneer je dan toch investeert in mooie plinten realiseer je dat je dit meteen had moeten doen.

Verven en afplakken

Verven is niet zo moeilijk, daarom is het een populair klusje om zelf te doen en om je interieur af en toe een opkikker mee te geven. Helaas komen we er dan vaak achter dat het helemaal niet zo leuk is en dat vooral dat afplakken zo’n irritant klusje is. Dat wordt dan ook vaak overgeslagen. Doe dit niet! Neem even de tijd om goed af te plakken zodat je mooie rechte lijnen krijgt en geen gekke knoeivlekken. Al die kleine vlekjes bij elkaar ogen uiteindelijk best rommelig. Je word er echt blijer van als je even de tijd neemt om die tape goed aan te brengen.