Badkamerrenovatie uitbesteden? Hoe werkt dat?

Het renoveren van een badkamer is zeker niet gemakkelijk en ook helaas niet goedkoop. Sommige dingen kan je makkelijk zelf uitvoeren en de echte doe-het-zelver zal ook de badkamer kunnen renoveren. Wie een wat minder ervaren klusser is geeft het liever uit handen en huurt hiervoor een professional in voor deze werkzaamheden. Wanneer je kiest voor deze laatste optie zijn er twee manier die je kan gebruiken. Je kan er voor kiezen om zelf de producten te kopen en monteurs te regelen die de producten installeren of je kan er voor kiezen om het gehele project uit handen te geven bijvoorbeeld aan jouwvakman

Alles uit handen geven 

Wanneer u kiest om alles uit handen te geven dan zit hier een iets hoger prijskaartje aan verbonden dan wanneer u kiest om de producten los te kopen. Maar deze hogere prijs neemt ook zeker voordelen met zich mee. Zo is het vaak mogelijk dat een professional meekijkt in het ontwerpen van de badkamer zodat uw badkamer er perfect uit komt te zien en u niet voor praktische ongemakken komt te staan na het plaatsen van de badkamer. Ook geven deze bedrijven vooraf vaak al duidelijkheid over de planning en het kostenplaatje. Hierdoor weet u vooraf waar u aan toe bent. 

Zelf de producten kopen en laten installeren. 

U kunt ervoor kiezen om zelf de producten te kopen en deze te laten installeren door een expert. Deze experts kunnen soms wel extra rekenen wanneer ze moeten werken met producten die voor hun niet bekend zijn omdat ze garant staan voor de kwaliteit van de installatie voor de komende 10 jaar. Maar mogelijk kunt u dit verschil terug winnen op de producten. Omdat u als particulier niet vast zit aan een beperkte hoeveelheid leveranciers kunt u alle producten die u het liefst in uw badkamer ziet kopen tegen de laagste prijs op de markt deze bedragen kunnen relatief hoog oplopen.