Dagje op pad in het buitenland? Deze dingen stop je in je handtas!

Wanneer je op vakantie bent is het eventjes schakelen. Je bent in een andere omgeving waardoor je automatisch ook andere behoeften hebt. Overdag draag je een handtas of andere kleine tas bij je om je meest waardevolle bezittingen dichtbij te houden. Maar wat neem je eigenlijk mee in je handtas als je een dagje een stad als Valencia, Barcelona of Rome gaat bekijken? Omdat het zo anders is in het buitenland dan in Nederland moet je ook andere dingen in je handtas stoppen. Wij nemen het met je door zodat je niks vergeet! 

Betaalmiddelen


Niet geheel onbelangrijk zijn natuurlijk middelen om te betalen. Zowel contant geld als een pinpas of creditcard kan op vakantie goed van pas komen. Op sommige plekken in het buitenland (denk aan traditionele markten of vintage winkels) is het niet mogelijk om met een pinpas te betalen. Hiervoor komt het goed van pas om wat extra contant geld achter de hand te hebben. Daarnaast kan het prettig zijn om een creditcard op zak te hebben, hiermee kun je gemakkelijk een auto huren, een overnachting boeken en ben je ook nog eens extra verzekerd. Wil je liever niet het risico lopen dat je een schuld opbouwt? Dan kun je een prepaid creditcard aanvragen. Hiermee heb je wel de voordelen van een creditcard maar zet je zelf een bedrag op de creditcard ICS waar je niet overheen kunt. 

Bescherming tegen de zon


Je merkt het wellicht minder snel op als je in een hete metropool loopt dan wanneer je op het strand loopt, maar je verbrandt heel snel in de felle mediterrane zon. Voordat je er erg in hebt ben je zo rood als een kreeft! Om je gezicht, nek, schouders, armen en benen te beschermen tegen de felle zonnestralen doe je er goed aan om je voordat je de deur ingaat in te smeren. Stop de tube daarna in je handtas zodat je tussentijds je laagje zonnebrand kunt bijwerken. Een petje of hoed om je gezicht en hoofdhuid te beschermen is overigens ook geen overbodige luxe.  

Flesje water


Vergeet de waterfles niet, die is cruciaal! Met de warme temperaturen raak je een stuk sneller uitgedroogd in Nederland. Vooral omdat je de hele dag actief op pad bent is het verstandig om genoeg te drinken. Je wilt geen zonnesteek oplopen of ziek worden doordat je uitgedroogd bent. Stop een waterfles in je tas zodat je ten alle tijden kunt hydrateren.