De kracht van een lievelingsknuffel

Het staat waarschijnlijk in je geheugen gegrift; jouw lievelingsknuffel van vroeger! Bijna alle kinderen hebben een lievelingsknuffel die overal mee naartoe moet. Knuffel vergeten wanneer je bij oma of oma ging logeren? Dan kon een van je ouders gerust naar huis om hem op te halen, want zonder ging je niet slapen! De band tussen een kind en een knuffel kan erg sterk zijn. Welke rol speelt deze knuffel eigenlijk in het leven van een kind?

Knuffel en de ontwikkeling van een kind.
Naast dat een lievelingsknuffel erg schattig is om te zien zijn pedagogen en psychologen het eens. Een knuffel biedt een kind troost, meer zekerheid en helpt daarmee bij de ontwikkeling van zelfstandig zijn. Vanaf een leeftijd van 6 maanden beseft een kindje dat papa of mama niet altijd in de buurt is. Ze slapen op een eigen kamer of gaan naar het kinderdagverblijf. Een knuffel is er op deze momenten vaak wel. Vandaar dat er een sterke band kan ontstaan met het knuffeltje dat het kindje altijd bij zich draagt.

Welke knuffel past bij mijn kind?
Knuffels zijn er in alle soorten en maten! Een baby ziet bijvoorbeeld nog niet het verschil tussen een knuffellapje en een knuffelbeest. Wanneer het kindje wat ouder wordt zal je merken dat ze een sterke voorkeur krijgen in knuffels. Zo zien we jongens vaak met stoere dino of slangenknuffels lopen, terwijl meisjes misschien wat makkelijker neigen naar een knuffel hondje, knuffelkatje of andere schattige knuffeldieren zoals een paardje of konijn. Ben je op zoek naar een knuffel van een hond, kat, konijn of paard? Bekijk dan eens de superschattige knuffels van Studio Pets. Deze knuffels zijn super zacht, van de beste kwaliteit en vallen gegarandeerd in de smaak! Deze knuffels zijn namelijk leuk voor jong én oud!