De zorgzame papa

Nog steeds worden mannen vaak als de stoere tegenhanger van de vrouw gezien. In een gezin is dan ook vaker de vrouw thuis om voor de kinderen te zorgen dan de man. Gelukkig zijn er ook steeds meer mannen die er bewust voor kiezen om een vaste dag in de week voor de kinderen thuis te blijven. De zogenoemde papadag. Veel moeders kunnen waarschijnlijk ook bevestigen dat ze de papa’s hebben zien veranderen vanaf het eerste moment dat ze hun baby vasthielden. Van stoere, wie-doet-mij-wat man, naar zorgzame, gevoelige en liefdevolle vader. De man die uren met zijn kind gaat wandelen in de wandelwagen om er maar voor te zorgen dat de kleine gaat slapen. De man die geduldig een flesje geeft. En ook de man die zijn kind vanaf dag één van alles wil gaan leren, geduldig en liefdevol.  

Zorgen buitenshuis

Die liefdevolle en zorgzame kwaliteiten zet jij als vader ook graag in buitenshuis. Zo zie je in de zorg ook steeds vaker mannen werken. Maar waar je als vader dagelijks leert door ervaring, is het in de zorg belangrijk dat je jezelf regelmatig bijschoolt. Regels en protocollen veranderen en het is belangrijk dat je hiervan op de hoogte blijft. Gelukkig kan dat eenvoudig met e-learnings voor de zorg. Is het jou eindelijk gelukt om je kind in bed te krijgen na het lezen van een paar verhaaltjes, dan kun je daarna eenvoudig nog wat nieuwe informatie voor je werk opdoen. Eenvoudig vanaf je eigen bank met een laptop op schoot aan de slag met e-learnings die speciaal voor jou gemaakt zijn.

Omscholen kan altijd

Misschien heb je niet meteen voor een baan in de zorg gekozen toen je op school zat. De tijden zijn veranderd en vroeger vonden veel mensen het vreemd als een man als verpleegkundige aan de slag wilde. Maar je bent nooit te oud om te leren. E-learnings kunnen je ook een goed beeld geven van wat het inhoud om in de zorg te werken. Wil je daadwerkelijk jezelf om laten scholen, dan kunnen ze ook een goede aanvulling zijn voor de opleiding die je gaat volgen. Dus wil jij altijd en overal jouw zorgzaamheid inzetten, dan begin je hiermee eenvoudig vanuit je luie stoel.