Drie verschillen de gebruiksdoeleinden van vloeipapier

Vloeipapier is heel dun, glad en doorschijnend papier. De structuur van dit papier is zacht, omdat het is gemaakt van zijde vezels. Je kunt het voor allerlei verschillende dingen gebruiken, zo wordt het vaak gebruikt ter bescherming van producten. Maar het is ook een populair papier dat gebruikt wordt als decoratie. Ben je benieuwd waarvoor je het allemaal kunt gebruiken? Lees dan verder en kom erachter! 

Bescherming tijdens de verzending

Als je een product per post wilt versturen, is vloeipapier een goede optie om het product te beschermen. Doordat je het makkelijk kunt verfrommelen, vult het de leegte tussen het product en de doos op. Hierdoor is de kans dat het product beschadigd raakt, veel kleiner. Ook kun je er kleding in verpakken, als je het in een papieren tasje stopt. Wanneer het buiten regent, kan er gemakkelijk vocht in een tasje komen. Als je het hierin verpakt in zal het papier het vocht absorberen en de kleding niet beschadigd raken. 

Vervanger van het plastic tasje 

Steeds meer mensen nemen hun eigen tas mee als ze gaan shoppen. Dit komt doordat plastic tasjes geen duurzame keuze zijn en hiervoor vaak geld betaald moet worden. Wanneer een klant een mooi kleding stuk koopt, is het zonde als deze beschadigd raakt in de boodschappentas. Andere boodschappen kunnen afgeven en het kleding stuk vies maken. Als het kleding stuk verpakt wordt in vloeipapier, zal het papier het kledingstuk beschermen tegen eventuele vlekken. 

Cadeauverpakking 

Naast het feit dat vloeipapier goede bescherming biedt, heeft het ook een decoratieve functie. Wanneer je een pakket naar een klant verstuurt, zal het vloeipapier de klant een luxer gevoel geven. Ook delicatessen, zoals wijnflessen worden vaak verpakt in vloeipapier. Vind je het leuk om cadeautjes mooi in te pakken? Dan kan je daarvoor ook vloeipapier gebruiken. Het cadeautje zal er dan gelijk luxe uitzien door de glans van het papier.

Laat je adviseren!

Vloeipapier kun je gebruiken als bescherming, maar het heeft ook een decoratieve functie. Met dit papier profiteer je dus van twee voordelen tegelijkertijd. Er zijn allerlei verschillende kleuren en prints verkrijgbaar. Ook is het mogelijk om het te laten bedrukken met jouw logo. Wil je graag online vloeipapier bestellen? Neem een kijkje op de website van Rotimshop en bekijk het assortiment. Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact op en laat je adviseren over de mogelijkheden!