Waarom het Ultra Frame zwembad van Intex de beste keuze is

Voor gezinnen die zoeken naar het juiste zwembad voor in de achtertuin, kan het lastig zijn om een keuze te maken uit het grote aanbod. Laten we daarom eens kijken naar het Ultra XTR Frame Zwembad van het merk Intex. Zou dit het ideale zwembad zijn?

Intex algemeen

Intex staat bekend om hun buitenzwembad producten. De zwembaden van Intex zijn een van de best verkochte zwembaden in de hele wereld. Ze bieden een uitgebreid assortiment voor ieder budget of iedere ruimte en hun zwembaden zijn ideaal voor een gezin. Zwembaden zijn over het algemeen binnen een uur opgezet. Je kunt eigenlijk geen miskoop maken met een hoogwaardig Intex buitenzwembad!

Welke materialen worden gebruikt?

Het frame is gemaakt van composiet T-verbindingen. De T-verbindingen zijn sterk en ondersteunen daarom de zwembadset goed. Het zwembadfolie is gemaakt van een zeer sterk polyester met als buitenste lagen van extra dik PVC. Met deze combinatie van PVC en polyester is de weerstand tegen het scheuren van het zwembadfolie vergroot. Het zwembad is eenvoudig in elkaar op te zetten met het Easy Lock-systeem.

Hoe lang kun je van het zwembad genieten?

Het is wel belangrijk dat je het zwembad goed onderhoudt. Het kwetsbaarste onderdeel van een Intex zwembad is het zwembadfolie. Het advies is dat dit zwembadfolie elke 8-10 jaar wordt vervangen. Om er zo lang mogelijk gebruik van te maken kun je een extra laag onder het zwembad neerleggen als bescherming van de ondergrond en geregeld het water controleren en schoonmaken.

Welke vorm kiest u?

Voor iemand die baantjes wil trekken of waterpolo wilt spelen, zijn er rechthoekige varianten. De ronde variant is echter makkelijker schoon te houden omdat de watercirculatie beter is zonder hoeken. Ook zijn de ronde zwembaden meestal goedkoper omdat er minder materialen nodig zijn om een rond zwembad te bouwen. Welke vorm bij je past, hangt dus af van wat je er mee wilt doen en je budget.