Een paar makkelijke schoonmaak tips

Met kinderen in huis wordt je huis snel vies en rommelig terwijl je juist minder tijd hebt om op te ruimen en schoon te maken. Van kringen op tafel tot vette vingers op het raam. Het zou erg fijn zijn als je truckjes weet om dit zo snel mogelijk te verhelpen. Daarom deel ik graag wat tips met jullie.

Kringen op de houten tafel

Voorkomen is beter dan genezen. De beste tip op dit gebied is dus om echt eens wat leuke onderzetters aan te schaffen en iedereen aan te leren om deze te gebruiken. Als het toch is gebeurd of iemand het een keer vergeet is dat nog geen reden om de tafel weg te gooien. Er zijn verschillende manieren om dit op te lossen. Een ervan is door vaseline op de kring te smeren en dit een nachtje te laten zitten. De volgende dag veeg je het weg en zou de kring weg moeten zijn. Voor de rest van de tips en nog veel meer andere nuttige tips kun je verder lezen bij Woonlovers. Na het uitlezen van onze blogs natuurlijk.

Streeploos ramenlappen

Niets is zo irritant als ramenlappen en er daarna achter komen dat je strepen hebt achter gelaten. Een aantal tips om deze strepen te voorkomen is door de juiste middelen te gebruiken. Groene zeep, schoonmaakazijn of een gesneden ui in het water zijn allemaal geschikte sopjes voor je ramen. Bij het gebruik van groene zeep raad ik aan om een sopje met groene zeep te gebruiken en daarnaast een emmer met water zonder sop om een beetje van het groene zeepwater af te nemen van het raam. Daarnaast helpt het om microvezel doekjes te gebruiken. De laatste tip voor de ramen is om de binnenkant verticaal en de buitenkant horizontaal te lappen. Op deze manier weet je meteen waar je moet zijn als je toch strepen hebt achtergelaten.