Voor elke heer een leren riem

Een zakelijke riem voor op je maatpak of juist een casual model voor op je jeans of short? Het aanbod van leren riemen is enorm, diverse breedtes, vele kleuren, diverse soorten leer of suede en vele soorten gespen. Het kiezen van de juiste leren riem kan lastig zijn, kies je voor dezelfde kleur als je schoenen? Of juist een hele andere kleur om de riem extra te laten opvallen en zo een extra touch aan je outfit te geven.

Een functioneel modeaccessoire

De leren riemen heren of dames is naast een modeaccessoire ook functioneel, als je gewicht schommelt dan is het handig om een riem te hebben in plaats van andere broeken te moeten kopen omdat ze niet meer passen. De meeste riemen die wij verkopen hebben een systeem met een schroef bij de gesp zodat je ze eenvoudig zonder veel gereedschap korter kunt maken. Meet altijd je taille voordat je een riem gaat bestelling en gebruik de instructies op onze website om de juiste maat te kiezen, rond altijd af naar boven, korter maken is eenvoudig maar langer maken is natuurlijk niet mogelijk.

De leren riem heeft een lange geschiedenis

Al sinds mensenheugenis gebruikt de mens een riem in verschillende vormen. Zowel mannen als vrouwen droegen riemen, in de vroege tijden was dat niet meer dan een samengeknoopt stuk leer om de kleding op te houden en om een geldbuidel aan te hangen. In het midden van de negentiende eeuw werd de riem vooral gedragen door mannen, bijvoorbeeld de cowboys in het wilde westen die wapens aan de riem droegen. Aan het begin van de vorige eeuw werd de riem vooral geassocieerd met het legeruniform. De leren riem is door de jaren heen met de mode meegegaan en tegenwoordig wordt de riem vrijwel dagelijks gedragen en heeft de gemiddelde man of vrouw meerdere exemplaren in de kast hangen.

Bestel jouw perfecte leren riem vandaag

Ons assortiment leren riemen is uitgebreid en wij hebben voor iedereen de perfecte leren riem. Browse onze website en gebruik de filters aan de linkerzijde om de selectie te verkleinen en zo je keuze makkelijker te maken. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op en wij gaan jou helpen.