De beste klussen om je huis te verduurzamen

Duurzaamheid is hot topic. Veel mensen worden zich steeds bewuster van hun effect op de aarde, het klimaat en het milieu. Er zijn veel kleine dingen die we kunnen doen zoals korter douchen en zo veel mogelijk recyclen, maar er zijn ook opties om het wat grootser aan te pakken. Dit zijn wat grotere en kleinere klussen die je kunt doen om je huis te verduurzamen. Door nu duurzaam bezig te zijn, laten we een mooiere wereld achter voor onze kinderen.

Isoleren met nieuwe kozijnen en deuren

Isoleren is een van de belangrijkste, populairste en meest genoemde klussen die je kunt aanpakken om je huis te verduurzamen. En de eerste stap die je hierin kunt nemen is het vervangen van je huidige kozijnen en deuren met kunststof deuren en kozijnen. Kunststof is een enorm goed isolerend materiaal. Voornamelijk door de techniek die aan de binnenkant zit. Met schotten zijn er verschillende kamers gecreëerd, aan de binnenkant van het kozijn of de deuren, waar stilstaande lucht in blijft staan. Dit geeft dit materiaal zijn bijzondere isolerende kwaliteiten. Door de isolatie van je huis te verbeteren bespaar je een hoop op de energiekosten. Warmte wordt beter vastgehouden waardoor je minder hoeft te stoken. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee. Daarnaast kosten deze kozijnen en deuren geen onderhoud, wat ook meteen leuk meegenomen is.

Verwarming optimaliseren

Naast het beter isoleren van je huis zijn er nog een aantal dingen die je kunt doen om de verwarming van je huis te optimaliseren en te verduurzamen. Je kunt natuurlijk je verwarming wat lager zetten of gebruik maken van een slimme thermostaat om je te helpen duurzamer te stoken. Daarnaast kun je ook een aantal dingen doen met radiatoren. Zo kun je isolatiefolie bevestigen tegen de muur achter een verwarming waardoor de warmte niet verloren gaat in de muur hierachter, maar word teruggekaatst de ruimte in en je kunt een radiator ventilator plaatsen op de radiator om de warmte sneller en efficiënter door de ruime te verspreiden. Als laatst zou je ook een thermostaatkraan kunnen plaatsen op radiatoren buiten de woonkamer, zodat deze ook automatisch uitgaan wanneer de juiste temperatuur is bereikt.