Speciaal ontworpen oplossingen voor continentieproblemen bij mannen

Misschien dacht u altijd dat incontinentie een vrouwenprobleem is, maar dat is niet het geval. Vijf tot tien procent van de Nederlanders heeft problemen met het controleren van hun urine en/of ontlasting en daarvan zijn ongeveer een derde mannen. Dit gaat vaak onopgemerkt omdat mensen hun uiterste best doen om het te verstoppen. Gelukkig zijn er steeds betere producten beschikbaar om dit ongemak op te lossen.

Vormen van incontinentie bij mannen

Er zijn een aantal vormen van incontinentie die bij zowel mannen als vrouwen voorkomen. Stressincontinentie is daar een voorbeeld van. Dit is het druppelen van urine als gevolg van een heftige beweging zoals niezen, lachen of springen. Daarnaast zijn er een tweetal vormen die alleen bij mannen voorkomen. Het kan gebeuren dat de urinebuis nadruppelt omdat hij niet helemaal leeg is. Ook kan de zenuw beschadigd raken of afgekneld en dit kan zorgen voor overloopincontinentie.

Speciaal ontwikkelde middelen om zeker in uw schoenen te staan

Eén van de grootste problemen rond incontinentie is de schaamte en de onzekerheid die ermee gepaard gaat. Het is een taboeonderwerp omdat veel mensen het verbinden met ouder worden en zich ervoor schamen dat ze nu al deze problemen hebben. Deze denkwijze is ongegrond, want ook jonge mensen hebben soms last van incontinentie. Gelukkig produceert TENA al jarenlang allerlei gespecialiseerde producten om te verzekeren dat ongewenste ontlasting en/of urineverlies en haar geurtjes goed opgevangen worden. Met de producten van TENA Men doen ze dit zelfs specifiek voor mannen.

De bewuste service van TENA

TENA is een onderdeel van Essity, een bedrijf dat wereldwijd de toon zet op het gebied van hygiëne- en gezondheidsproducten. Ze bieden hun producten aan in meer dan 100 landen en investeren in duurzaamheid en verdere ontwikkeling van producten. De intentie om mensen te helpen zo veel mogelijk hun waardigheid te behouden maakt dat ze bekend staan als een zeer ethisch verantwoord bedrijf.