Neem je kleintje mee op avontuur!

Een baby is geen reden om geen leuke uitstapjes meer te maken, het is juist een reden om er meer te maken! Maar hoe neem je je kleintje mee? Je kan je baby natuurlijk dragen of in een kinderwagen leggen. Maar de leukste manier is toch wel in de draagzak. Op deze manier heb je je handen vrij en je kindje dicht bij je. Zo kun je samen op pad en heb je nog alle bewegingsvrijheid die je nodig hebt tijdens jullie uitstapje. Maar welke draagzak kies je?

Eentje die meegroeit

Draagzakken bieden veel voordelen zoals het vrij houden van je handen en het fijne knuffelgevoel. Maar sommige draagzakken bieden nog wat extra voordelen. Zo zijn er een aantal draagzakken die speciaal zijn ontwikkeld om mee te groeien met je kleintje. De Tula free to grow is hier een erg goed voorbeeld van. Deze draagzak is al te gebruiken vanaf kleding maat 56 en kan versteld worden tot kledingmaat 92. Zo kun je je kindje bij je dragen tot een leeftijd van wel 2,5 jaar oud. Deze draagzak kan zowel op de buik als op de rug gedragen worden. Dit is dus een erg veelzijdige draagzak en een echte aanrader.

Met het gezicht naar voor

De meeste draagzakken zijn gemaakt om de baby te dragen met zijn of haar gezichtje naar de drager toe. Dit kan zowel op de buik als op de rug zijn, maar de baby kijkt bijna altijd naar de drager toe. Hoewel de buik-op-buik positie de meeste geborgenheid geeft zijn er ook een paar speciale draagzakken waarin je je kleintje kunt dragen met zijn of haar gezichtje naar voren. Zo kan de baby met je mee kijken en kunnen jullie echt samen de omgeving verkennen. Een voorbeeld hiervan is de Tula explore. Let wel op dat deze draagpositie alleen mogelijk is in speciale draagzakken én wanneer het kindje zelf het hoofd omhoog kan houden.