Eenvoudig besparen op de energierekening

Lees in dit artikel over het verlagen van de energierekening. Iedereen met een gezin weet dat het leven duur is, en dat daarbinnen de nota van gas, water, en elektriciteit een stevige kostenposten is. Deze rekening, die ieder jaar opnieuw komt, naar beneden brengen is interessant om van dat geld leuke dingen te doen met uw kinderen.

Het waterverbruik verminderen

Lastig is altijd met kinderen om het verbruik te verminderen. Hoog zomer spelen kinderen graag met water, een zwembadje vullen is daardoor ‘verplicht’ wetende dat iedere liter water langs de meter gaat. Straks als de energietransitie achter de rug is zullen we veel meer doen met regenwater. U moet dan denken aan de WC ermee doorspoelen en de auto wassen. Tot die tijd kan het rendabel zijn om toch al regenwater op te vangen middels een regenton. Dat groene water omdat er algen in zitten is dan niet te gebruiken voor het vullen van het zwembadje, daarvoor moet een filter- en reinigingssysteem komen, maar wel om in de zomer de planten in de border water te geven. U heeft dan alvast de voorziening, uw kinderen zien dat en zo worden de stappen in de energietransitie kleiner terwijl u direct op de waterrekening bespaart. Als het weer omslaat en het wordt te koud voor het zwembadje, via een voordelig camping pompje zou u eenvoudig het zwembadje kunnen legen en dat water in de regenton laten lopen. Als er in dat seizoen nog een droge periode komt, dan heeft u water om de planten in de border van water te voorzien. Teveel water heeft u in feite nooit. Als de regenton helemaal vol is dan zou u daar de gieter kunnen vullen om de planten in huis water te geven.

Nog veel meer voordeel

Veel mensen wonen in goed geïsoleerde woningen, wassen hun kleding op dertig graden, hebben energiezuinige LED verlichting, en een zonnepaneel op dak. Toch is er nog voordeel te halen. Je kunt op de website energie vergelijken en kiezen voor de goedkoopste  energieleverancier via overstappen.nl. U kunt hiermee op jaarbasis tot wel honderden euro’s mee besparen. Vergelijk energie en begin direct met sparen.