Hoe investeer ik in bitcoin?

Je hoort steeds meer verhalen van mensen die grote winsten halen met het investeren in bitcoin. Het lijkt alsof iedereen winst maakt en niemand iets verliest. De meeste mensen vertellen nou eenmaal alleen de succes verhalen en niet de verhalen wanneer het minder goed uitpakt. Maar toch kan je veel rendement pakken met je investering in bitcoin. Het is wel belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je ook een groot deel van je investering kan verliezen wanneer de prijs van bitcoin daalt.

Kopen van bitcoin

Je wilt bitcoins kopen maar waar begin je eigenlijk? Aller eerst is het belangrijk dat je weet waar je je bitcoins wilt kopen. Bitcoins koop je bij een bitcoin exchange. Dat is een handelsplatform waar je bitcoin en andere crypto munten kan kopen. Er zijn meerdere bitcoin exchanges. Het is dus belangrijk dat je bij je zelf na gaat welk handelsplatform je het meest aanspreekt. Zo heeft de ene bitcoin exchange meer crypto munten dan de anderen. Hier moet je dus goed op letten wanneer je van plan bent heel veel verschillende crypto munten te kopen. Wil je alleen bitcoin kopen? Dan moet je er goed op letten welke bitcoin exchange het voordeligst is. Zo heeft de ene exchange hogere service kosten dan de andere.

Rendement behalen met bitcoin

Nu je weet hoe je bitcoin moet kopen lijkt het allemaal heel simpel. Maar toch ondanks alle succes verhalen kan je veel geld verliezen met je investering in bitcoin. Zo kan de waarde van bitcoin hard stijgen maar ook dalen. Toch zijn er enkele methodes die je kan toepassen om zo minder risico te lopen. De bekendste methode is misschien wel de ‘dollar cost average’ methode. Bij deze methode kies je een vast bedrag wat je maandelijks of wekelijks investeert. Wanneer de bitcoin dan hard daalt blijft je bij kopen op de momenten dat de prijs laag is. Wanneer de bitcoin dan weer stijgt in waarde heb je een minder grote stijging nodig om weer winst te maken. Dit komt omdat je niet alleen voor de daling maar ook tijdens de daling van bitcoin hebt ingekocht. Zo krijg je een gemiddelde aankoopprijs wat minder risico oplevert dan een eenmalige investering.