7 redenen om te kiezen voor keramische tegels

Ga je nieuwe tegels leggen in je tuin of op je terras? Dan zijn keramische tegels een perfecte keuze! Waarom? Omdat tuintegels van keramiek veel voordelen met zich meebrengen. Wij zetten de zeven belangrijkste voordelen van keramische tegels voor je op een rij. Lees snel verder! 

Kleurvast

Keramische tegels zijn uv-bestendig. Dit houdt in dat ze niet verkleuren door weersinvloeden als zonlicht. Waar betontegels vervagen als ze in aanraking komen met uv-straling, is dit bij keramiek niet het geval. Het maakt dus niet uit hoelang de tegels in je tuin liggen, ze zullen altijd mooi blijven en dezelfde kleur houden als bij aanschaf. Zo houd je jarenlang gemak van je keramische tegels. 

Krasvast

Heb je een tuinset of loungebank waar regelmatig mee geschoven wordt? Dan hoef je je bij keramiek niet druk te maken om de tegels. Want waar er bij natuursteen en beton direct krassen ontstaan door schuivende voorwerpen, is dat bij keramische terrastegels niet het geval. Doordat deze tegels uit klei worden gemaakt, dat tijdens het productieproces hard op elkaar wordt geperst, zijn ze extreem hard en niet gevoelig voor krassende voorwerpen. Voor veel mensen is dit dé reden om voor keramiek te kiezen.

Eenvoudig schoon te maken

Komen er vlekken op de tegels, bijvoorbeeld wanneer eten of drinken op de grond valt? Geen paniek! Keramische tegels zijn namelijk makkelijk schoon te maken. Met een beetje water en/of schoonmaakmiddel haal je de meeste vlekken binnen no-time van je terras af. Is het vuil hardnekkig, bijvoorbeeld vogelpoep? Dan kun je een schrob pad gebruiken. Wees niet bang voor krassen; zoals gezegd is een keramische tegel hier niet gevoelig voor.

Niet gevoelig voor aanslag

Heb je op dit moment betontegels in de tuin? Dan herken je vast het volgende probleem: groene aanslag. Mos, algen en groene vlekken zijn veelvoorkomende problemen op bestratingsproducten van beton. Keramische tegels zijn de oplossing. Deze zijn namelijk niet gevoelig voor aanslag en worden dus ook bij langdurig vochtig weer niet groen. Zo blijft je terras langer mooi en hoef jij niet uren te schrobben om alles schoon te krijgen.

Vorstbestendig

Omdat keramische tegels op heel hoge temperaturen gebakken worden, zijn ze extreem hard. Hierdoor nemen ze een stuk minder water op dan bijvoorbeeld natuursteen of beton. Dit zorgt ervoor dat een keramische tegel zowel vorst- als hittebestendig is. Vooral eerstgenoemde is erg handig in Nederland. Bij koude temperaturen zullen je tegels niet beschadigen; keramische tegels zijn bestand tegen temperaturen van -50 tot +60 graden Celsius.

Ruim aanbod

Kies je voor keramische tegels? Goede keus! Maar welke tegel kies je? En wat past in jouw tuin of oprit? Om deze vragen hoef je je geen zorgen te maken, want keramische tegels zijn de laatste jaren erg populair geworden. Dit heeft geresulteerd in een flinke groei in het aanbod. Naast de verschillende diktes en afmetingen die erbij zijn gekomen, is de keuze uit verschillende kleuren en afwerkingen ook flink gestegen. De kans dat de perfecte keramische tegel voor jou er tussen zit, is bijna 100 procent!