Enkele interessante gitaar feiten die jij nog niet wist!

Wereldwijd is men bekend met de gitaar. Veel mensen zien gitaar spelen als hobby en moment voor ontspanning. Andere mensen hebben er hun werk van kunnen maken. Een gitaar is een instrument waarmee je alle kanten op kunt. Een gitaar is niet heel zwaar, waardoor je makkelijk naar een andere plek kan met je gitaar. Op een gitaar kun je het zo gek niet bedenken, want elke muzieksoort is wel te spelen op de gitaar. Van keiharde rock en metal tot rustige reggae, het kan allemaal. Wil jij meer weten over de bijzondere feitjes van de gitaar? Lees dan dit blogartikel verder!

De duurste gitaar ooit verkocht

De Fender Stratocaster is de duurste gitaar die ooit is verkocht. Deze gitaar is verkocht op een veilig waarbij er geld werd opgehaald voor de slachtoffers van een tsunami. Op deze veilig was een van de items die werd verkocht de Fender Stratocaster. De gitaar is inmiddels gesigneerd door veel bekende rockartiesten. Inmiddels is deze gitaar een echt collectorsitem geworden. Op de veiling werd er een bedrag van 2,1 miljoen euro neergelegd.

Er zijn meer dan 1200 gitaarakkoorden!

Uit een gitaar kunnen heel veel klanken komen. De klank die de gitaar produceert is ook afhankelijk van het type gitaar. Vuren, esdoorn en essenhout wordt gebruikt voor de productie van Akoestische gitaren. Akoestische gitaren worden veelal gebruikt voor rustige muziek. De elektrische gitaar is vaak geproduceerd met Mahonie, esdoorn of essenhout. Met een gitaar kun je wel meer dan 1200 gitaar akkoorden spelen. Een gitaar valt ook op verschillende manieren te stemmen, waardoor iedereen een uniek geluid kan produceren met zijn eigen gitaar.

De term ‘gitaar’

In de tijd van de oude grieken is de term gitaar ontstaan. Het perzische woord ‘Taar’ is de voorganger van het woord dat we nu kennen. In de tijd dat het woord is bedacht, was de gitaar nog compleet anders. In die tijd gebruikten professionele muzikanten de Kithara. In spanje is de Kithara verder ontwikkeld tot de gitaar zoals we die nu kennen.

Gitaar kopen

Voor de aanschaf van een gitaar raden wij aan om te kijken bij MaxiAxi. Met een ruim aanbod in muziekinstrumenten en andere consumentenelektronica is het een betrouwbare partij om je gitaar bij te kopen. Het team vol met specialisten helpt je met alle plezier verder als je met vragen zit.