Je iPhone vernieuwen of repareren

Dat intense paniek moment, je loopt van de trap af terwijl je nog net even die laatste zin van je mailtje aftypt. Dit terwijl je vrouw tegelijk de trap op wilt en de kids de buurt bij elkaar schreeuwen in de tuin. En dan gebeurt het, je mobieltje glijdt langzaam tussen je handen door en valt. Je dacht dat jij snel de trap af kon dalen maar blijkbaar wist je mobiele telefoon dit makkelijk te evenaren. Daar sta je dan op de trap, eerst probeer je de schuld aan je vrouw te geven, vervolgens reageer je je even af op je kinderen. Na wat minuten verontschuldig je je weer aan je vrouw en geef je je kinderen 30 minuten extra PlayStation tijd en nu zit je met een gebroken telefoon.

Wat doe jij met je kapotte iPhone?

Wat nu? Goede vraag uiteraard maar is er ook een goed antwoord. Er zijn meerdere antwoorden mogelijk. Het eerste waar de meeste aan denken is iPhone reparatie. Zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde reparateur. Vaak ergens in een iets te onder belichte winkelstraat met allerlei prepaid kaartjes van providers die als vakantie bestemmingen klinken. Ik heb zelf altijd al een keer naar ‘Lebara’ willen gaan en daarna een ‘D tour langs ‘Lyca’, daar schijnt de zon altijd zeggen ze. Maar goed, dit is toch vaak wel de oplossing. Meestal niet een te dure, maar erg effectief en vooral snel. Dan is er nog de ‘ach dan koop ik maar weer een nieuwe’ type persoon, tja ook een optie natuurlijk. Meteen even kijken of het abonnement weer verlengbaar is of even de aanbiedingen bij de dichtstbijzijnde Phonehouse en/of Mediamarkt checken.

Dan is er nog de ‘step back’, lekker terug naar die IPhone 5s, whatsapp werkt niet meer, bank zaken zijn niet te regelen, maar wat is hij heerlijk compact en hij kan zelfs bellen.

Iedereen heeft z’n eigen oplossing en maniertjes. Maar kijk volgende keer nou uit als je weer meneer of mevrouw multitask wilt spelen. Laat dat multitasken gewoon lekker aan je vers gerepareerde telefoon over. Vergeet trouwens na het repareren dat mailtje niet af te maken waar je zo druk mee bezig was.