TENA verbanden

Wist je dat bijna 400 miljoen mensen over de hele wereld last hebben van incontinentie? Dit is waarschijnlijk meer dan je zou verwachten, omdat er zelden over gepraat wordt. Ongewenst urineverlies bij vrouwen komt regelmatig voor, zeker vlak na een zwangerschap of tijdens de menopauze. Het is vervelend om onverwacht urine te verliezen en het kan je belemmeren in je dagelijkse leven. Met de juiste producten bescherm je jezelf tegen ongewenst urineverlies en doorloop je zorgeloos je dag.

Incontinentieverbanden voor verschillende typen urineverlies

Incontinentieverband is geschikt voor zowel licht als zwaar urineverlies. Het is beschikbaar met verschillende absorptieniveaus, altijd passend bij jouw situatie. De TENA verbanden sluiten het vocht diep op in het verband. Dit zorgt ervoor dat je een droog gevoel hebt en dat er geen vervelende geurtjes ontstaan. Incontinentieverbanden zijn er in allerlei vormen, lengtes en kleuren. Zo kies je makkelijk een discreet verband passend bij je kleding. Wanneer je af en toe weinig urine verliest kun je kiezen voor een dunner verband en er is bijvoorbeeld een variant voor wanneer je ’s nachts urine verliest. Dit verband is extra lang en breder, zodat je goed bent beschermd in je slaap.

Huidirritatie door urineverlies

Door het ongewenste urineverlies kan het gebeuren dat je huidirritatie ervaart rondom je intieme delen. Gelukkig zijn er verschillende tips om dit te voorkomen. Het is belangrijk om agressieve zeep te vermijden en in plaats daarvan is het verstandig om een product te gebruiken dat je niet af hoeft te spoelen. Ook is het belangrijk dat je incontinentieproducten huidvriendelijk zijn. Wanneer de urine veilig wordt opgesloten in het product, blijft het oppervlak droog en voorkom je irritaties. Het is verstandig om met je dokter te praten, omdat hij of zij je advies kan geven en je kan doorverwijzen naar een specialist.