Mangohout: makkelijk te onderhouden houten meubelen

Ben je op zoek naar meubelen die makkelijk te onderhouden zijn, maar toch een luxe en natuurlijke uitstraling hebben? Dan ben je op zoek naar mango hout! Van deze houtsoort kun je allerlei soorten meubelen maken, van opvallende eettafels tot mooie boekenkasten en TV-meubelen. Onderhoudsvriendelijke meubelen kunnen dus ook wel degelijk van hout gemaakt worden! Ben je benieuwd waaraan je mangohout kunt herkennen, wat het zo’n mooie houtsoort maakt, en hoe het kan dat ze zo eenvoudig mooi te houden zijn? In dit blog vertellen we je er alles over. 

Stijlvol hardhout

Mangohout is een hardhoutsoort. Dat betekent dat het sterk in elkaar zit, en het niet zo snel kan beschadigen. Het hout is afkomstig van de mangoboom, een boom die op plantages wordt gekweekt voor de zoete vrucht die eraan groeit: de mango. Het mooie aan mangohout is dat het met zijn natuurlijke, exotische look en duurzame eigenschappen eigenlijk in elk huishouden past. Omdat mangobomen nadat ze volwassen zijn geworden steeds minder vruchten opleveren, laat de boer ze na verloop van tijd kappen en verkoopt hij ze aan de meubelfabriek.  

Onderhoudsvriendelijke meubelen

Je kunt allerlei meubelen maken van mangohout. Denk aan een eettafel ovaal, waar je nog meer mensen aan kwijt kunt dan aan een langwerpig model. Dat een eettafel ook nog onderhoudsvriendelijk is, is dan wel zo prettig. Een ongeluk zit in een klein hoekje, waardoor het bijna niet te voorkomen is dat er wel eens wat eten of drinken op terecht komt. Gelukkig zijn mangohouten meubelen van tevoren al behandeld tegen vocht en vuil, waardoor dat geen kans heeft om in het hout te trekken. Je hoeft dus niet snel bang te zijn voor vlekken. Natuurlijk doe je er wel goed aan door de gemorste etenswaren zo snel mogelijk op te ruimen, niet alleen voor je tafel, maar ook voor de hygiëne.

Hoe onderhoud je mangohout?

We zetten het nog even voor je op een rijtje. Dit is hoe je mangohout onderhoud:

  • Ruim gemorst eten of drinken direct op.
  • Als het meubel stoffig wordt, neem je het af met een licht vochtige doek.
  • Wordt het hout dof? Poets het op met een beetje bijenwas!

Een exotische look

Mangohouten meubelen zijn dan ook de ideale keuze wanneer je je inrichting een verzorgde, exotische uitstraling wilt geven. Je herkent mangohout al snel aan de warme, oranjebruine kleur van het hout, en de opvallende nerf en snijmarkeringen. Die laatste twee zorgen ervoor dat geen twee mangohouten meubelen helemaal hetzelfde zijn. Zo geef je je woonkamer met meubelen van mangohout direct een eigenzinnige en opvallende look, zonder dat je daar veel werk aan hebt.