Nieuwtjes uit de autowereld

De auto-industrie is enorm en constant in beweging. Elk jaar zijn er weer nieuwe prioriteiten waar de ontwerpers en ingenieurs aan werken. Ook worden ontwikkelingen en trends die een paar jaar terug nog helemaal nieuw en duur waren, steeds goedkoper en betaalbaarder. Dus wat gebeurt er allemaal?

Zelfrijdende auto’s

Dit klinkt waarschijnlijk best ver weg, maar zelfrijdende auto’s worden al voor een lange tijd getest en beginnen zo langzamerhand steeds dichter bij ons, de consumenten te komen! Steeds meer fabrikanten zijn bezig met deze auto’s en door de voortgangen in de techniek gaat ook de verwachtte prijs steeds omlaag. Een computer die je auto bestuurt klinkt misschien eng, maar vooral in Nederland schijnt het door de goede infrastructuur een droom te zijn.

Auto’s op elektriciteit

Net als bij zelfrijdende auto’s zijn elektrische auto’s niet zo futuristisch meer. Ze bestaan namelijk al even. Toch blijft het ‘the next thing’ binnen de auto-industrie. Over een paar jaar zal vrijwel elke grote autofabrikant dit soort wagens ontworpen en uitgebracht hebben. Dan zullen er ook een stuk meer elektrische oplaadpunten zijn, wat tot zover een van de grootste kritiekpuntjes lijkt te zijn. Een klein tankstation op je eigen oprit? Doe maar!

Altijd veilig verbonden

Wat je ook vanaf nu steeds meer terug gaat zien in nieuwere modellen is een noodoproepsysteem. Dit is een sensor waarmee jouw locatie meteen word doorgestuurd naar een alarmcentrale nadat je een ongeluk hebt gehad. Zo verloopt de dienstverlening sneller, efficiënter en minder chaotisch. Uiteraard hoop je dat je zoiets nooit nodig zult hebben, maar je weet maar nooit. Better safe than sorry!

Parkeerassistentie

Past een beetje bij de zelfrijdende auto’s, maar als dat je een stapje te ver is kun je ook kiezen voor alleen een parkeerassistentie. Deze meet het parkeervak op, en glipt de wagen er gemakkelijk in. Extra handig is dat je dit vanuit een app kunt activeren, dus dan kun je al ruim op de bank zitten voordat je compleet ingeparkeerd zit. Klinkt dat niet fijn?

Wil je hier meer over weten? Kijk dan op mannenfocus.nl