Rosé is zeker ook voor mannen

Rosé wordt nog vaak gezien als iets voor vrouwen, dit is toch echt onterecht. Echte mannen drinken ook zeker rosé. Het is geen schande dat je als man een glas rose besteld op het terras. Vrouwen drinken ten slotte ook gewoon bier en zware dranken. Dus mannen, maak er geen probleem van en neem gewoon waar je zin aan hebt.

Wat is rosé?
Rosé is waarschijnlijk nog onbekend terrein voor mannen, dus laten we maar beginnen bij het begin. Sommigen denken dat rosé een mix is van rode en witte wijn, dit klopt niet. Het is een wijn die wordt gemaakt van blauwe druiven. De kleur van de wijn wordt bepaald door de schil van de druif. Hoe langer het blijft liggen hoe donkerder de wijn. Rosé is een jonge wijn. Het voordeel hiervan is dat rosé een stuk goedkoper is dan andere wijnen. Wat heel erg fijn is want dat scheelt natuurlijk weer in de portemonnee.

Welke rosé kies je dan?
De AIX rose afkomstig uit de Franse Provenceis de perfecte keuze als je bijvoorbeeld een avondje wil gaan borrelen met wat vrienden of je geliefde. Deze Rosé is het allerlekkerste wanneer je het koud drinkt. Dus zorg ervoor dat je de fles drie uur van te voren in de koelkast hebt gezet. Een leuk weetje, de wijnboer die dit prachtige merk op de markt heeft gebracht is de Nederlander Eric Kurver.

Waarom moeten mannen voor een rosé kiezen?
Rosé is erg eenvoudig te drinken, je hoeft er niet over na te denken. Dat is juist de kracht van de rosé. Ten tweede heeft rosé een karakteristiek bittertje, wat de wijn krachtig maakt. Dit zul je niet snel proeven in een witte wijn. Het bittertje in de rosé zorgt er juist voor dat je het goed kunt combineren met verschillende gerechten.