Sinterklaas

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent cadeautjes en snoepjes! Ieder jaar vieren wij op 5 december het Sinterklaasfeest. Dit is een traditie die in Nederland en in Belgiƫ wordt gehouden. Pakjesavond wordt op 5 december gevierd, omdat 6 december de sterfdag is van Sinterklaas. Tijdens het Sinterklaasfeest worden er cadeautjes gegeven aan kinderen. Zo heb je een Sinterklaascadeau 9 jaar, maar ook voor 5 jaar.

Online bestellen

We leven in een tijdperk waar internet en allerlei apparatuur centraal staat. Het is dan ook veel makkelijker om spullen online te bestellen dan bijvoorbeeld in een winkel. Tijdens de periode van Sinterklaas (en Kerst) is het superdruk in de winkelstraten. Iedereen is op zoek naar de cadeautjes. Bijna alle winkels maken gebruik van stuntprijzen. Zo lokken ze eigenlijk de klanten naar binnen. Het Sinterklaasfeest is heel goed geweest voor de economie. Het is voor te stellen dat veel mensen niet houden van de drukte en de lange rijen in de winkels. Een alternatief hiervoor is online bestellen. De kortingen gelden ook op de website. Hier kun je dus ook van profiteren. Cadeautjes kunnen op verschillende sites aangeschaft worden. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij Intertoys of op de site van Lego. Ook heb je sites waar je educatieve spellen kunt aanschaffen, bijvoorbeeld educatief-speelgoed.com. Dit is leuk voor de kinderen en ze steken er ook nog eens iets van op.

Verlanglijstjes

Zodra Sinterklaas weer in het land is, dan staat ieder kindje al klaar om een verlanglijstje te maken. Dit leren zij al vroeg op de basisschool. Op de basisschool maken zij gebruik van tijdschriften en folders van verschillende speelgoedwinkels. Hieruit kunnen de kinderen het speelgoed eruit knippen en op hun eigen lijstje plakken. Zo heb je een visueel verlanglijstje. Later wordt dit makkelijker wanneer zij leren lezen en schrijven. Hierdoor kunnen zij zelf het verlanglijstje opstellen.