Tips bij het kiezen van de juiste zetel

Het kiezen van een zetel is geen makkelijke beslissing. Een zetel speelt een grote rol in een woonkamer. Je wilt daarom een zetel die goed bij je interieur past maar ook in je budget. Daarnaast moet een zetel lekker zitten. Wat is er fijner dan om ’s avonds op de zetel te ploffen, zeker nu het buiten wat kouder wordt. Om je te helpen bij het kiezen van de juiste zetel vind je hieronder een aantal trends op het gebied van zetels.

Landelijke zetels

Landelijke zetels passen bij de trends voor 2020/2021 op het gebied van zetels. Onder landelijke zetels verstaan we grote meubels in aardse kleuren. Naast aardse kleuren past mosterdgeel ook bij deze stijl. Mosterdgeel is voor vele misschien een heftige kleur maar in combinatie met natuurlijke kleuren is zorgt het voor meer balans.

Industriële zetels

Industriële zetels kunnen van zowel leer als stof zijn. Bij stof zijn vooral lichte kleuren zoals wit, zand en grijs erg trendy. Dit kan je stylen met donkere kussens of zwarte accessoires in de zithoek. Bij een leren zetel is koperkleur een trend. In combinatie met een zwarte frame of zwarte accessoires creëer je een industriële sfeer in je woonkamer. Voeg daarnaast wat lichte kussens toe op een koperkleurige zetel om te zorgen dat de uitstraling niet te hard wordt.

Royale hoeksalons

Als je veel ruimte tot je beschikking hebt in de woonkamer is een hoeksalon misschien wel de ideale zetel. Naast dat het een echte eyecatcher is in je woonkamer kan je er ook met je hele gezin op zitten. Iedereen heeft genoeg ruimte en je kan zelfs languit op de zetel liggen. Wat is er nou gezellig om met het gezin een filmavond te houden? Zo kom jullie de Corona tijd wel door! Kijk op debameubelen.be voor de mooiste zetels en hoeksalons.