Gelaatsverzorging Essentials!

Reiniger

De voor de hand liggende eerste stap: Een goede reiniger zet de toon voor je hele routine. Uiteindelijk moet uw reinigingsmiddel zacht, wateroplosbaar en in staat zijn om uw make-up te verwijderen. Vermijd alles met zeep – de pH-waarde van de zeep is te basisch en droogt uw huid uit. Als het gaat om het vinden van de beste reiniger, laat uw unieke huid uw gids zijn en kies een product dat is ontworpen om uw primaire zorg voor de huid (of dat nu acne, droogte, vettigheid of gevoeligheid is) te richten

Toner

Toner wordt vaak afgedaan als overkill, maar als onderdeel van een uitgebreid huidverzorgingsregime is toner eigenlijk een vrij cruciale stap. Niet alleen verwijdert het alle olie of make-upresten, maar het bereidt uw gereinigde huid ook voor op de volgende behandelingen. Denk aan een pre-serum of een pre-moisturizer.

Exfoliator

Dit is een cruciale, maar zeker niet dagelijkse, stap in uw huidverzorgingsroutine. De beste manier om uw gezicht te exfoliëren is het gebruik van een reinigingsmiddel met chemische exfolianten of het gebruik van een speciale fysieke exfoliator. Hoe dan ook, probeer dit product ongeveer twee keer per week te gebruiken.

Serums

Serums zijn een van de belangrijkste huidverzorgingsproducten die u kunt gebruiken. De serums zitten vol met actieve ingrediënten en zijn bedoeld om de huid te verhelderen, te herstellen, te hydrateren en te anti-verouderen. Sommige hebben meerdere doeleinden en sommige zijn enkelvoudig in de manier waarop ze werken. U kunt een laagje van deze slechte jongens of kies er een om zich te concentreren op uw grootste zorg voor de huid.

Gerichte behandelingen

Dit zijn de grote kanonnen, over het algemeen voor de behandeling van puistjes, donkere vlekken en fysieke symptomen van huidaandoeningen, zoals eczeem. De doelbehandelingen hebben meestal krachtige ingrediënten die spaarzaam en (meestal) ’s nachts moeten worden gebruikt om schade door zonnegevoeligheid te voorkomen, maar ze werken echt. Retinolen en hyperpigmentatiebehandelingen vallen in deze categorie.

Vochtinbrenger

De laatste stap in uw huidverzorgingsroutine is net zo belangrijk als de eerste. Het maakt niet uit in welke toestand je huid zich bevindt, ze moet gehydrateerd blijven. Gelukkig zijn er vochtinbrengende crèmes gemaakt voor allerlei soorten teint, zonder olie of vol met huidverzorgende lekkernijen zoals antioxidanten en vitamines. U kunt ook een gezichtsolie als vochtinbrengende crème gebruiken, ongeacht uw huidtype. Verschillende soorten oliën hebben verschillende voordelen, maar over het algemeen houdt de huid ervan omdat het overeenkomt met zijn eigen talgtextuur.

Voor al deze producten en meer, zie: Gelaatsverzorging RainPhamra