De beste saunahanddoek

Als je toe bent aan een dagje ontspannen, is de sauna de perfecte plek. Het is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Een geschikte handdoek is wel zo fijn. Maar hoe kies je de beste saunahanddoek? Lees hier enkele tips.

Juiste afmeting

De afmeting van een saunahanddoek is een belangrijk aspect. Je moet jezelf er natuurlijk helemaal in kunnen wikkelen, maar een handdoek moet ook zorgen voor genoeg hygiëne. Bij een saunahanddoek met een lengte van 2 meter zit je goed. Maar ben je zelf niet zo lang of wil je een handdoek voor je kinderen? Dan kan je ook voor een kleinere afmeting gaan. Zorg er in iedere geval voor dat je er heerlijk languit op kan liggen.

Materiaal

De beste handdoek is gemaakt van bamboe badstof. Deze stof zorgt ervoor dat het vocht onmiddellijk wordt opgenomen. Daarnaast blijft de stof ook super zacht. Ook is de stof heel erg fijn voor je huid door de antibacteriële werking. En als dat nog niet genoeg voordelen waren, is een bamboe handdoek ook minder schadelijk voor het milieu dan een handdoek van katoen. Deze handdoek is dus niet alleen fijn voor sauna maar ook voor het milieu.

Met elastiek

Saunahanddoeken met elastiek zijn al helemaal handig. Deze saunakilt is verkrijgbaar voor dames en voor heren. Door het elastiek past hij bij vele en met behulp van het klittenband zakt hij niet af. Ideaal tijdens de het lopen en tijdens verschillende saunabehandelingen. Veel sauna liefhebbers hebben graag 2 handdoeken bij zich, dan heb je er eentje extra om af te drogen.

Design

Het is een aanrader om een handdoek te kiezen met een felle kleur of een leuk patroon zodat hij altijd opvalt. Bij handdoek.nl kan je ook een saunahanddoek laten personaliseren. Kijk eens bij dames/heren saunahanddoeken met borduring op handdoek.nl