Tips bij het kopen van newborn kleding voor kleine baby’s

Als een zwangerschap goed verloopt duurt die rond de veertig weken. Helaas worden echter niet alle baby’s rond de uitgerekende datum geboren. Als een kindje te vroeg wordt geboren, heet dit een prematuur geboren baby. Wanneer een kleintje wel op tijd wordt geboren maar te licht en te klein is, heet dit een dysmatuur geboren kindje. Als prematuur en dysmatuur samen voorkomen is sprake van pre-dysmaturiteit. Heb jij onlangs een baby gekregen dat met een te laag geboortegewicht of een kindje dat te vroeg is geboren? Dan ben je natuurlijk heel blij als jouw kleine de couveuse uit mag en jouw zoon of dochter misschien zelfs mee naar huis mag. Het zorgen voor een premature of dysmature baby vraagt wel om speciale aandacht, in het bijzonder als het aankomt op het kopen van babykleertjes. 

Bij Papatotaal inspireren we je graag met de praktische, stijlvolle en zachte newborn kleding van een fonkelnieuw merk. De collectie varieert van baby boxpakjes en rompertjes tot broekjes en shirtjes. De items zijn al verkrijgbaar vanaf maat 44 en kunnen daarom ook vaak goed worden gedragen door hele kleine baby’s. 

Vijf tips bij het kopen van babykleertjes voor dysmature en premature baby’s

Als je baby prematuur of dysmatuur wordt geboren, weet je vaak nog niet waaraan prematuurkleding moet voldoen. Maar voor jouw pasgeboren dochter of zoon wil je het allerbeste. We geven je graag een aantal goede tips: 

Tip 1. Koop newborn kleding gemaakt van zachte materialen 

De huid van prematuur geboren kindjes is vaak nog heel teer en dun. Ter bescherming van het dunne huidje kun je daarom het beste babykleding kopen van zachte katoen dat goed meerekt, zodat het aankleden van jouw baby een stuk eenvoudiger wordt;

Tip 2. Kies de juiste maten 

Welke kledingmaat heeft jouw prematuur of dysmatuur geboren baby? Natuurlijk verschilt dit per kindje, maar je kunt in ieder geval rekening houden met het aantal weken van je zwangerschap en het gewicht van jouw kleine; 

Tip 3. Let goed op de wasvoorschriften voor prematuurkleding

In het ziekenhuis adviseren ze om alle newborn kleding dagelijks te verschonen en te wassen op 60 graden. Mits je ze binnenstebuiten wast, gaat dat uitstekende met katoenen babykleding; 

Tip 4. Ga voor babykleding die makkelijk is in gebruik

Jouw pasgeboren baby heeft energie nodig om te groeien en sterker te worden. Aangekleed worden is voor je kleine een soort topsport en kost veel energie. Daarom kun je het beste babykleding kopen die je makkelijk aan en uit kunt doen, zoals newborn boxpakjes met een drukknoopsluiting tussen de beentjes en aan de voorzijde, waardoor de boxpakjes helemaal open kunnen.

Tip 5. Kies voor comfortabele babykleding

Het comfort van de babykleding voor kleine en premature baby’s is heel belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan het volledig open kunnen leggen van newborn boxpakjes en rompertjes. 

Originele babykleding 

De babykleding van een originele nieuwkomer in de fashionwereld laat zich het beste omschrijven als eenvoud met oog voor detail, stijl en comfort. Door de minimalistische en strakke lijnen in de ontwerpen en de leuke details, is alle babykleding is tijdloos maar toch origineel. Dat geldt bijvoorbeeld voor een shirtje, broekje, rompertje, vestje of sweater voor je baby. Ook de newborn boxpakjes bieden allerlei voordelen voor zowel jou als jouw kleintje. Zo worden ze gemaakt van zachte stretch jersey met een blend van 95% ademende katoen en 5% elastan die goed ademt. Ook houden de stoere boxpakjes je kleine goed warm en kun je ze eenvoudig aan- en uittrekken. Wil je de look helemaal compleet maken? Je vindt bij het gloednieuwe merk ook accessoires zoals een babymuts met strik en maillots in stijlvolle kleuren.