Wanneer koop je nieuwe automatten?

Als je een nieuwe auto koopt, gaat die gemiddeld twintig jaar mee. Dat geldt niet voor je automatten. In de tijd dat je een auto hebt, komt je interieur voor een hoop uitdagingen te staan: je gezin eet en drinkt waarschijnlijk wel eens in de auto, waarbij er ook nog wel eens iemand morst. Daarnaast stappen je kinderen na bijvoorbeeld de voetbaltraining vaak genoeg met modderige schoenen in. Het zijn je automatten die bescherming bieden tegen al het vuil dat je jaar in jaar uit je auto inbrengt. Helaas slijten automatten en worden ze vies, totdat je uiteindelijk aan een nieuwe set toe bent. Maar hoe weet je dat het tijd is om je matten te vervangen? En waarom is het belangrijk om tijdig nieuw auto tapijt te kopen? In dit artikel vertellen we er meer over.

Waarom is het goed om je automatten op tijd te vervangen?

Vervang je je automatten niet op tijd, dan kan dit voor ongemakken zorgen:

  • Je automatten slijten, waardoor ze je interieur minder beschermingen bieden. Zo wordt het binnenwerk van je auto sneller vies;
  • Bieden je automatten minder bescherming, dan gaat de bodem van je auto uiteindelijk roesten. Je auto gaat dan veel minder lang mee;
  • Oude automatten kunnen van de vloer loskomen en zo gaan schuiven. Ze kunnen hierdoor zelfs tussen je pedalen en de vloer terechtkomen. Dit is gevaarlijk, vooral als je plotseling moet remmen.

Wanneer koop je nieuwe automatten?

Het is goed om tijdens het stofzuigen van je interieur je automatten los te maken. Je kunt dan de viezigheid die in je auto achterblijft opzuigen, je automatten goed uitkloppen en ze daarna eens echt van dichtbij bekijken. Zien ze er versleten uit, of zijn je automatten met geen mogelijkheid nog schoon te krijgen? Dan is het tijd om een nieuwe automattenset te kopen. Kies voor automatten op maat, zodat ze echt in jouw interieur passen en niet zomaar losraken. 

Waar kun je automatten op maat bestellen?

Wil jij jouw automatten online bestellen? Neem dan eens een kijkje op Mijnautomatten.nl. Bij deze webwinkel kun je automatten op maat laten maken. Het is niet moeilijk: je vult enkel je kenteken of het merk en model van jouw auto in. Daarna kies je zelf de materialen en kleuren waarvan je automatten worden gemaakt. Kies jij voor naaldvilt, velours of juist rubber? En heeft klassiek zwart jouw voorkeur, of ga jij juist voor fleurige kleuren? De keuze is volledig aan jou. De wereld van automatten ligt aan je voeten! Bestel daarom je automatten bij Mijnautomatten.nl.