Voordelen van RVS speeltoestellen

RVS is een afkorting voor roestvrij staal. Staal dat steeds vaker gebruikt wordt voor speeltoestellen. RVS speeltoestellen zijn steeds vaker terug te vinden in speeltuinen en op schoolpleinen. Maar waarom is dat eigenlijk? En hoe kan het dat roestvrij staal steeds populairder wordt? In deze blog ga zal ik je meer informatie geven over RVS speeltoestellen. Ook zal ik de voordelen van deze speeltoestellen duidelijk maken.

Waarom roestvrij staal?

Roestvrij staal wordt niet alleen gebruikt voor speeltoestellen, maar je kunt het eigenlijk overal terugvinden: huiskamers, fabrieken, schepen etc. De reden waarom roestvrij staal zoveel gebruikt wordt is heel simpel: De vele voordelen van het materiaal. Roestvrij staal is namelijk een metaal die roestvrij, watervast en hitte- en koubestendig is. Ook is het materiaal vandalismeproof en het is uitstekend te bewerken. 

Voordelen van RVS speeltoestellen

RVS speeltoestellen worden de laatste tijd zo populair, omdat steeds meer speeltuinen graag zo lang mogelijk goede toestellen willen hebben. RVS speeltoestellen zijn daarom de juiste keuze voor deze speeltuinen. Door de vele voordelen van het roestvrije speeltoestel kunnen de toestellen lang meegaan. Dit is voordelig aangezien kinderen zich dan ook niet kunnen bezeren of stoten aan oude, versleten toestellen. 

Vandalismebestendig

Zoals hiervoor al was aangegeven zijn RVS speeltoestellen vandalismebestendig. Dit betekent dat ze niet gemakkelijk vernield kunnen worden. Je ziet namelijk steeds vaker dat speeltoestellen volledig vernield worden. Dit is niet alleen balen voor de gemeente of de eigenaar van het toestel. Maar ook voor de kinderen die niet meer kunnen spelen op het speeltoestel. 

Ongevoelig voor klimaatomstandigheden

Iedereen heeft vast wel eens op een speeltoestel gezeten die volledig versleten was. Dat zijn vaak houten speeltoestellen, die al jaren bestaan. Dit komt omdat hout klimaatgevoelig kan zijn. Als het een lange periode veel regent, kan het vocht in het hout trekken. Hierdoor kunnen er spleten en breuken ontstaan in het hout. Dit kan gevaarlijk voor kinderen zijn en versleten speeltoestellen verbeteren ook niet de uitstraling van de speeltuin. 
Als je meer weten wilt over de RVS speeltoestellen neem dan een kijkje op de website van IJslander. IJslander is een productent van deze RVS speeltoestellen.