Voorjaarswandeling in het verschiet? Check deze schoenen

Het beste seizoen om te wandelen is weer aangebroken. Of het nou om een rondje tijdens je middagpauze gaat of een lange boswandeling met de hond, goed schoeisel aan je voeten is bij een wandeling onmisbaar. Maar waar let je op bij aanschaf van een knap paar? Ga je voor kwaliteit, duurzaamheid of een fijne pasvorm? Bij ECCO hoef je die keuze niet te maken en ben je verzekerd van een schoen van goede kwaliteit, een lange levensduur en een pasvorm die precies aansluit op jouw voet. 

Meten is weten

Voor het hoofdkantoor van ECCO in Denemarken staat een reuzenvoet. En die staat daar niet zonder reden. Hij staat namelijk symbool voor de filosofie achter het merk: een schoen moet de voet volgen. Om dit na te streven maken de designers hun ontwerpen op basis van metingen van duizenden voetbewegingen. Daardoor wordt iedere schoen zo comfortabel mogelijk. Naast de eigen onderzoeken volgt het bedrijf alle onderzoeken rondom voeten en loopbewegingen, je raad het al, op de voet. 

Beestachtig sterk

Mannen kunnen hun hart ophalen aan de ECCO herenschoenen. Of je jouw stijl nou omschrijft als sportief of als chic, dat maakt niet uit. Je kunt er namelijk voor iedere stijl terecht. Veel schoenen zijn onder andere gemaakt van het leer van de yak, een rundersoort dat zich huisvest in de toppen van het Himalayagebergte. De huid van dit grote dier bevat hele dunne collageenvezels waardoor het leer super zacht is en maar liefst drie keer zo sterk is als normaal leer. 

Less is more

Naast een ruim aanbod voor mannen is de ECCO dames collectie ook zeer uitgebreid. Zoals we van de Denen gewend zijn is ‘eenvoud’ het toverwoord binnen het Deens design. Dat zie je dan ook duidelijk terug in de damescollectie. De schoenen hebben vaak niet meer dan één kleur, waardoor ze klasse uitstralen en niet hysterisch ogen. Ze vormen een mooie basis en zijn daardoor gemakkelijk te combineren met elke mogelijke outfit, je wandeloutfit bijvoorbeeld. Met een goed paar schoenen is het enkel nog wachten op een mooie dag en het genieten van de eerste zonnestralen kan beginnen!