Waar moet ik op letten bij het kopen van een trampoline?

Een trampoline kopen is niet niks en is een investering. Maar dan wel eentje waar je jarenlang plezier van zult hebben als familie. Nu heb je alleen nog de vraag waar je op moet letten bij het doen van deze aankoop. Er zijn verschillende aspecten waar je naar kunt kijken zoals de grootte en kwaliteit. Wat het belangrijkste is, is de veiligheid van de trampoline voor jou en je kind.

Veiligheid

De veiligheid van een trampoline is niet aan één aspect van de trampoline te meten. Dit gaat gepaard met de kwaliteit, de dikte van de materialen, of de trampoline een veiligheidsnet heeft. Het is dus ook een persoonlijke kwestie, de een vind een veiligheidsnet overbodig terwijl de ander dit graag wilt. Daarnaast kan je checken aan welke keurmerken de trampoline voldoet.

De grootte van jouw tuin en de trampoline

Etan trampolines heeft een groot aanbod trampolines te koop in diverse formaten, vormen en kleuren. Maar de trampoline moet natuurlijk wel in je tuin passen en niet alle ruimte innemen. Bepaal dus van tevoren waar jij de trampoline wilt hebben en hoeveel ruimte hij mag innemen. Een ronde trampoline zal meer ruimte in beslag nemen dan een rechthoekige trampoline of een vierkante trampoline. Deze laatste twee kan je makkelijk in een hoek van de tuin plaatsen en zijn ideaal wanneer je een lange smalle tuin hebt.

Trampoline uit Azië of Europa

Je zult misschien denken wat is het verschil tussen een trampoline uit Azië of een trampoline uit de Europa? Hier zit wel degelijk een verschil in. Een van de grootste verschillen is de kwaliteit van de materialen. Etan trampolines maakt trampolines in Europa en gebruikt daarbij Duits PVC in plaats van dunner Chinees PVC. De veren die worden gebruikt zijn van betere kwaliteit en roesten niet. Alle gebruikte materialen komen dus ook uit Europa en worden gemaakt volgens de Europese normen. Dit zie je ook terug in de garantie van de onderdelen, de in Europa geproduceerde trampoline gaat over het algemeen twee keer langer mee dan een in Azië geproduceerde trampoline.

Hoe ziet jouw nieuwe trampoline eruit?