Welke schoenen moet ik kopen voor mijn kind?

Goede kinderschoenen zijn essentieel voor je kindje. Met de juiste schoenen leert je dreumes goed lopen en rennen. Ook bieden de schoentjes ondersteuning bij de groei en ontwikkeling van de voetjes. Welke schoenen moet je kopen voor je kind? En waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf? Lees verder om er achter te komen.

Flexibele kinderschoenen

Kinderschoenen zijn speciaal aangepast op de voeten van een kind qua pasvorm, materiaal en zool. Je hebt al kinderschoentjes vanaf maat 16. Als je baby nog niet loopt, dienen de schoentjes meer ter bescherming tegen de elementen. Zodra je kleintje gaat staan en de eerste stapjes zet, is het belangrijk om goede kinderschoenen aan te schaffen. Shoesme kinderschoenen zijn erg populair vanwege de flexibele zool. Hierdoor bewegen de schoentjes goed mee met de voeten van je kindje. Rond de hiel zit de schoen wat steviger, zodat de voetjes van je kleintje niet gaan verschuiven. Ook verkleint dit de kans op verzwikkingen.

Ontwikkeling van kindervoetjes

De voeten bestaan bij baby’s voor het grootste deel uit kraakbeen. Hierdoor zijn de gewrichten erg soepel en is je kindje extra lenig. Zo doen veel kleintjes graag hun tenen in hun mond om op te sabbelen! Hoe ouder het kind wordt, hoe groter de kans is dat deze flexibiliteit afneemt. Tussen de 3 en 7 jaar wordt het kraakbeen op een rustig tempo omgezet in bot. Ter bescherming van het kraakbeen zit er een vetlaag rondom de babyvoetjes. Rond de derde verjaardag verdwijnt dit laagje en gaan de voetjes er steeds minder plaat uitzien. Shoesme kinderschoenen zijn er tot aan maat 41, waardoor je de hele baby-, peuter- en kindertijd hier je kinderschoenen kunt kopen.

Vrolijke uitstraling

Je zoontje of dochtertje vindt het erg leuk als de schoenen ook bij hem of haar past. Shoesme kinderschoenen zijn helemaal afgestemd op de wensen van ouders en kinderen. Zo zijn de ontwerpen vaak vrolijk en helemaal hip. Kies voor lage sneakers met een schattige opdruk van een alligator of graffiti, ga voor kleurrijke regenlaarsjes of koop voor mooie leren sandalen voor je kleintje. Voor ieder seizoen, iedere smaak en iedere gelegenheid is er een prachtig paar kinderschoenen te vinden in de uitgebreide collectie van Shoesme. 

Regelmatig voeten opmeten

Shoesme is een Nederlands merk dat in 1999 is opgericht. Wat de kinderschoenen van Shoesme uniek maakt, is dat het ontwerp speciaal wordt afgestemd op de ontwikkeling van de kindervoet en de fase waarin jouw kind zit. Denk aan de eerste stapjes of echt lopen en rennen. De schoenen zijn van hoge kwaliteit en voldoen altijd aan de laatste modetrends. Het is belangrijk dat je altijd de juiste maat kinderschoenen koopt. Omdat de voeten van je peuter razendsnel groeien, is het belangrijk om elke twee tot drie maanden te checken of de schoenen nog passen. Doe dit ook voor de sokken, want het dragen van te krappe sokken is oncomfortabel en niet goed voor de ontwikkeling van de voetjes.