Zelf tie dye maken

Misschien wist je het al maar kurkuma is ideaal om creatief mee aan de slag te gaan. Helaas is het wel bijna onmogelijk om het uit kleding te halen, dus pas op wanneer je ermee bezig bent. Je zou misschien denken dat een lage en goedkope kurkuma hier goed voor zou zijn, maar als bijvoorbeeld bij de kurkuma specialist haalt krijg je ook een veel heldere kleur. Wat je over hebt kun je die avond nog lekker in de curry gooien.

Wist je dat je thuis heel makkelijk zelf tie dye kan maken? En dan bedoelen we niet alleen de mooie patronen maar ook de verf zelf! Je kunt op veel manieren mooie en stoere patronen maken, want tie dye blijft leuk. Het kan een idee zijn voor een kinderfeestje of meidenavond of doe het gewoon omdat je het leuk vind. Leef je uit!

Henna

Henna geeft ook een hele mooie rode kleur dus dat kan je ook gebruiken. Ook hier is het beter om een duurdere en pure henna te kopen omdat je kan een mooiere en rodere kleur krijgt. Je hebt henna ook nog in verschillende kleuren dus kijk goed op de verpakking voordat je het koopt. Je kunt ook nog henna kopen in veel verschillende vormen. Henna poeder kan heel erg rommelig worden maar zo kun je wel kiezen hoe intens je de kleur wilt.

Blauwe bessen

Ooit aan blauwe bessen gedacht? Hiermee kun je een hele mooie paarse kleur krijgen. Je kunt dan wel het beste de ingetrokken bessen echt een paar dagen verder in laten trekken. Laat het kledingstuk bijvoorbeeld een paar dagen in de zon en dan zal de paarse kleur er niet meer uitwassen. Je kunt wel hele gekke patronen maken op deze manier, het is ook heel veilig en als het misgaat is het makkelijker uit je andere kleding te krijgen.