Zo kies je het perfecte matras

Vraag jij je wel eens af wat hoe je het perfecte matras kiest en wat de beste boxspring is? We weten dat een goede nachtrust cruciaal is en dat een goed bed en een goed matras hier een grote rol bij spelen. Maar hoe zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt voor jou?

Lees reviews

Iedereen heeft een persoonlijke voorkeur en zijn of haar eigen slaapgewoonten, maar bedden en matrassen kunnen ook simpelweg van slechte of goede kwaliteit zijn. Daarom is een goede eerste stap om reviews te lezen. Lees bijvoorbeeld over een matrassen test waarin meerdere bekende merken worden getest en beoordeeld. Merken zoals Lidl, HEMA en het Emma matras komen hier bijvoorbeeld in voorbij. Door je in te lezen over de kwaliteit kun je al een aantal opties wegstrepen en kun je een kleinere selectie gaan uit proberen.

Let op je slaapgewoonten

Zoals ik al zij heeft iedereen eigen slaapgewoonten. Ben je bijvoorbeeld een zij-, buik- of rugslaper? Dit heeft effect op wat voor matras het beste bij jou past. Zo zou een buikslaper beter een stevig matras kunnen kiezen en een zijslaper beter een zachtere. Neem dit vooral niet zomaar aan, ik ben zelf ook een buikslaper met een voorkeur voor zachte matrassen, maar dit geeft wel een goed startpunt als je niet goed weet waar je moet beginnen. Let ook op de ventilatie van het matras. Sommige houden meer warmte vast en sommige ventileren meer. Als je het vaak koud hebt in bed kun je dus beter geen erg ventilerend matras nemen. Ook gewicht heeft een effect op je matras. We praten er niet graag over, maar let hier toch op bij het uitzoeken van een matras.

Uitproberen!

Bij elke goede winkel waar je matrassen kunt kopen hoor je een proefperiode te krijgen. Een matras is namelijk heel persoonlijk en het duurt vooral even voor je goed kunt beoordelen of het matras bij je past. Breng hem dus niet na één nachtje slapen al terug, maar probeer er minstens 10, of mee afhankelijk van hoelang de proefperiode is.