3 must-haves voor papa’s die van gamen houden

Een ding is zeker: Papa’s houden van gamen. En gamers houden van eenvoud en goed functionerende spullen. In dit blogartikel worden dé 3 musthaves voor elke serieuze gamer aangehaald. Lees dus snel verder en laat je inspireren.

Nummer 1: een game bureau

Een van de belangrijkste zaken die een gamer nodig heeft, is een game bureau. Dit is een zeer belangrijk onderdeel van een gamekamer omdat op het bureau alle nodige apparatuur staat, zoals het scherm, het toetsenbord en de muis, en omdat er aan dit bureau gezeten wordt tijdens het gamen. Hoewel er niet altijd gezeten hoeft te worden. Sommige gamers vinden het juist fijner om niet te zitten, maar te staan. Een goed gamebureau biedt je dan ook beide mogelijkheden aan. Een goed gamebureau is dus idealiter verstelbaar in hoogte. Maar nog belangrijker: een goed gamebureau biedt ruimte voor je snacks, voor je games, voor meerdere monitoren en voor al je apparatuur.

Nummer 2: een gamestoel

Dan een ander belangrijk ding: een gamestoel. Natuurlijk vooral voor de gamers die het liefst zittend gamen. Maar zelfs al zit je maar af en toe tijdens het gamen, een goede stoel is een must. Een gamestoel biedt je alle comfort dat je nodig hebt. Zowat alles aan de stoel is verstelbaar: van de rugleuning tot de armleuningen, van de draaihoek tot de hoogte. Met een gamestoel kun je dus in de perfecte houding zitten tijdens het gamen en krijg je geen last van allerlei kwaaltjes, zoals rug- of nekklachten.Nummer 3: goede apparatuur

Naast hetgeen waar je de apparatuur op zet (het gamebureau) en hetgeen waar je op zit tijdens het gamen (de gamestoel), is goede apparatuur uiterst belangrijk. Denk hierbij aan een degelijke gamecomputer. Eentje met genoeg werkgeheugen zodat alles lekker snel gaat en er geen lag is. Eentje waarop je veel kunt opslaan zonder dat die traag wordt. Verder is een goede muis en een goed toetsenbord ook belangrijk om te hebben. We sluiten af met een helder scherm (boxen kunnen ingebouwd zijn in het scherm of je zet er apart een installatie nog naast). De meeste gamers beschikken over enkele schermen naast elkaar, maar tegenwoordig heb je ook een heel breed curved scherm. Zo heb je geen last meer van de randen tussen de losse schermen, maar is het scherm gewoon in een geheel te bekijken. Zo’n heel breed curved gamescherm is vrij prijzig, maar biedt je een rijke game-ervaring.

Ter conclusie, gamers houden in het algemeen niet van te veel troepjes in hun setup. Eenvoud is het sleutelwoord, naast goed functionerende apparatuur. Dé 3 musthaves die een serieuze gamer nodig heeft zijn dan ook een gamebureau, een gamestoel en goede game-apparatuur, zoals een gamecomputer, een goede muis en een goed toetsenbord, en een mooi, helder gamescherm. Met deze musthaves maak je de game-ervaring magnifiek.