5 tips voor verbouwen met kinderen 

Waar je kinderen vrijwel dagelijks een hut in de tuin bouwen, is het verbouwen van jouw woning met kinderen toch een hele klus. Ze vinden namelijk alles interessant, willen overal aan zitten en lopen eigenlijk altijd in de weg. Toch hoef je niet te wachten met verbouwen tot je kinderen groter zijn. In dit artikel geven we je 5 tips om jouw verbouwing, ook met kinderen, op rolletjes te laten verlopen. 

1.Vraag om hulp 

In de eerste paar weken zal iedereen klaar staan om je te helpen, maar als je net wat langer bezig bent, kan het aanbod dunner worden. Toch is het helemaal niet gek om op hulp te vragen. Vraag die ene vriend met die minikraan om dingen voor je te vervoeren, en vraag je ouders om op de kinderen te passen. Zo kun je de kinderen een dagje onderbrengen om zo zelf een flinke slag te slaan bijvoorbeeld. Daarnaast kun je vaak na het klussen aanschuiven voor een warme maaltijd.

2.Creëer rust in de onrust 

Voor kinderen kan een verbouwing voor veel onrust zorgen. Daarom is het goed om ergens in het huis een plekje van rust te creëren. Hier kunnen jouw kinderen altijd terecht en zullen ze geen tot weinig last hebben van de verbouwing. 

Ook kan een externe rustige omgeving goed zijn wanneer je het hele huis gaat aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan een vaste oppas waar jouw kindje naartoe kan. Zo kun jij een minikraan huren om je werk te doen, en heeft jouw kleine een rustige plek om lekker te spelen.

3.Gooi je planning overboord

Natuurlijk heb je een planning, maar helaas is het met kinderen niet altijd mogelijk om je hieraan te houden. Er zijn nog zoveel andere dingen die ondertussen om je heen gebeuren. Een kind dat ziek wordt bijvoorbeeld of een onverwachte zwemles die verplaatst wordt, net op de dag die jij had ingepland om te verbouwen. 

 4.Haal meubels en materialen zonder kinderen

Een middagje woonboulevard met het hele gezin klinkt prachtig met een ballenbak en Happy Meal. Maar helaas klinkt het vaak leuker dan dat het is. Je neemt overhaast beslissingen omdat de kinderen zeuren dat ze naar huis willen. Neem je kinderen daarom niet mee als je meubels of materiaal gaat shoppen. Even snel naar de bouwmarkt met de kleintjes, is natuurlijk geen probleem. Maar zorg voor oppas als jullie een hele dag gepland hebben. 

5.Stel kaders en geef verantwoordelijkheid

Zorg dat je voor het klussen met je kinderen regels afspreekt. Natuurlijk wil je ze er af en toe ook bij hebben, maar een ongelukje is nog eerder gemaakt. Geef je kinderen daarom kleine klusjes en maak ze verantwoordelijk voor iets dat ze kunnen, zoals bijvoorbeeld het brengen van schroefjes. 

Geef je kind kaders en duidelijke regels. Natuurlijk mag en kan er een heleboel, maar veiligheid blijft natuurlijk belangrijk. Tegelijkertijd kunnen je kinderen ook veel leren tijdens een verbouwing, dus laat ze zeker dingen doen. 

Natuurlijk is het kopen van een nieuw huis een stuk makkelijker. Maar toch zal een verbouwing veel voldoening geven. Deze tips helpen je er in ieder geval bij het een stuk makkelijker te maken.