Een vaak vergeten onderdeel van je auto: automatten

Wanneer is de laatste keer dat je eens goed naar je automatten hebt gekeken? Vloermatten voor je auto zijn een belangrijk onderdeel van je auto: ze houden de bekleding van je auto veilig en schoon, en dragen bij aan de mooie en verzorgde uitstraling van je auto. Eens in de zoveel tijd zijn ze aan vervanging toe. Rijd je vaak, dan zijn ze logischerwijs ook meer onderhevig aan slijtage. Kijk maar eens naar de automatten aan de bestuurderskant. Het kan zelfs zo ver gaan dat je met je hiel een voet in de mat schuurt. Zijn je matten aan vervanging toe? Je kunt ze tegenwoordig eenvoudig op maat laten maken.

Waarom zijn automatten belangrijk?

Zijn je automatten oud, dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Zo kunnen ze losraken en gaan schuiven tijdens het rijden. Op die manier kunnen ze tussen de pedalen komen. Je doet er dus goed aan je automatten op tijd te vervangen. Automatten hebben nog een andere functie. Ze beschermen namelijk de bekleding die eronder zit. Die is een stuk lastiger te vervangen wanneer hij beschadigd raakt. Daarom doe je er goed aan om je automatjes up to date te houden. 

Automatten op maat

Automatjes kopen doe je tegenwoordig eenvoudig op maat. Daarvoor heb je alleen het kentekennummer, of het merk en model van je auto voor nodig. Wanneer je je automatten op maat laat maken, dan weet je zeker dat de bevestigingspunten op de juiste plekken zitten. Dat zorgt ervoor dat ze niet door de auto kunnen gaan schuiven. Ook kun je de materialen en de afwerking van je automatten zelf kiezen. Ga je voor rubberen automatten, of juist voor stijlvol velours? Ook naaldvilt is een optie. Je kunt de matten af laten werken met verschillende soorten stiksels of nubuck. Daarmee maak je het interieur van je auto al snel weer mooi.

Eenvoudig online bestellen

Je kunt je automatten niet alleen op maat laten maken, maar ook online bestellen. Dat doe je eenvoudig bij een specialist zoals Mijnautomatten.be. De matten worden dan speciaal voor jouw auto op maat gesneden en snel bij je thuisgeleverd. Dat zorgt ervoor dat je snel de weg op kunt met je nieuwe automatten! Vervang je de mat van de bestuurderskant, dan is het voordelig om meteen een nieuwe set in huis te halen. Het interieur van je auto is op die manier al snel weer helemaal spic en span.