Is het mogelijk om een ​​kattenluik in een glazen deur te installeren?

Kattenluik in glas is tegenwoordig erg populair. Het hebben van een kattenluik stelt de huisdiereigenaar in staat om gemoedsrust te hebben. Het is omdat ze de voordeur niet hoeven te openen wanneer hun katten binnenkomen en uitgaan. De katten kunnen het luik zelfstandig gemakkelijk openen. Het installeren van een kattenluik heeft echter enkele beperkingen. Sommige mensen vragen zich misschien af ​​of ze een kattenluik in hun glazen deur kunnen hebben. Gelukkig kun je een kattenluik in veel soorten deuren installeren. Je kunt het bijvoorbeeld op de glazen deur, Franse deur, schuifdeur of zelfs op het raam installeren.

Kun je zelf een kattenluik installeren?

Het kan lastig zijn om zelf een kattenluik in glas te monteren. Als je een gat in je glazen deur hebt, kun je het kattenluik wellicht zelf installeren. Maar als je dat niet doet, kun je de deur niet opensnijden om het zelf te creëren. In deze situatie moet je een professional inhuren om deze klep te installeren. Je moet er echter voor zorgen dat je deur geen gehard glas is, aangezien je dit type glas niet kunt snijden. Als oplossing moet je een kant-en-klare glazen deur kopen die al is uitgerust met een kattenluik.

Kun je de klep in een deur met dubbele beglazing installeren?

Je mag blij zijn, aangezien je het kattenluik in de dubbele beglazing kunt plaatsen. Je hoeft alleen het type kattenluik aan te schaffen dat in dubbele beglazing kan worden geïnstalleerd. Houd er echter rekening mee dat je deze klep niet zelf kunt installeren. Om het luik goed te plaatsen heb je een ervaren kattenluik installateur nodig. De professional kan ervoor zorgen dat de installatie naadloos verloopt. Zo kan het kattenluik stevig worden gemonteerd en ontstaat er geen tochtgat in de deur. Verder kun je het kattenluik ook op het raam plaatsen, mits deze een afmeting heeft van minimaal 30 cm x 30 cm.