Het belang van games die de zintuigen van kinderen kunnen trainen 

Als je je kind speelgoed wilt geven dat de vijf zintuigen of zintuiglijke vermogens van het kind stimuleert, kun je Matador speelgoed bestellen dat zeer nuttig zal zijn voor de ontwikkeling van je kind. Als je het over de zintuigen hebt, denk je misschien alleen aan de vijf zintuigen, namelijk de zintuigen van smaak, zicht, gehoor, aanraking en geur. Er zijn echter nog twee zintuigen die vaak worden vergeten, namelijk beweging en balans. Sensorisch speelgoed is speelgoed dat de zintuigen van kinderen kan stimuleren, zodat neurale verbindingen met de hersenen van het kind kunnen worden gewekt. Hierdoor worden kinderen creatiever en intelligenter. 

Verschillende soorten Montessori speelgoed waaruit je kunt kiezen 

Montessori speelgoed gebruikt meestal natuurlijke en eenvoudige materialen. Daarnaast is Montessori speelgoed ook gericht op de enkele vaardigheid van het kind en is het realistisch. Enkele voorbeelden zijn speelgoed van houten blokken. Dit speelgoed moet in het bezit zijn van elk kind thuis, omdat het kan helpen de creativiteit van kinderen aan te scherpen op manieren die kinderen leuk vinden, zoals bouwen en demonteren, scheiden op kleur en vorm en het herkennen van texturen. Voorbeelden van ander Montessori speelgoed zijn speelgoed dat lijkt op muziekinstrumenten of speelgoed dat geluid produceert. Dit is om het gehoor van het kind te stimuleren. Bovendien kunnen kinderen de verschillende soorten geluid herkennen die door verschillende objecten worden geproduceerd. 

Hoe kies je het juiste Montessori speelgoed voor je kind? 

Wanneer je een Montessori speelgoed gaat kiezen, moet je er een kiezen die geschikt is voor de leeftijd van het kind. Hoewel Montessori speelgoed dezelfde functie en hetzelfde doel heeft, zal het verschil in leeftijd van het kind zorgen voor een verschil in het reactievermogen. Hoe hoger de leeftijd van het kind, hoe hoger de moeilijkheidsgraad of het speelplezier. Kies speelgoed gemaakt van natuurlijke materialen zonder enig chemisch mengsel. Kinderen weten niet wat gevaarlijk voor hen is, daarom moet je als ouder bescherming en veiligheid bieden. Dit betekent ook het kiezen van speelgoed dat veilig voor hen is. Kies ten slotte speelgoed waar je kind niet snel verveeld van raakt en dat voor verschillende soorten plezier kan zorgen.