Handige hulpmiddelen voor het mooi houden van de struiken in je tuin

Heb je struiken of bosjes in je tuin staan en wil je makkelijke hulpmiddelen om deze netjes en mooi te houden? Dan zit je hier goed, want wij hebben twee tips voor je. Met deze twee hulpmiddelen houd je de bosjes en struiken in je achtertuin en voortuin gezond en netjes, zodat het tuinaanzicht mooi blijft. Deze hulpmiddelen schelen jou ook een heleboel tijd en moeite. Ben je benieuwd waar we het over hebben? Lees dan hieronder onze twee tips:

Een tuinslang voor het bewateren van de struiken

Het is belangrijk dat de struiken en bosjes in je tuin genoeg water krijgen. In bepaalde droge maanden, zoals in de zomer en lente, kan dit lastig zijn aangezien er dan weinig regen valt. Daarom is het handig om tuinslangen in te slaan. Met een tuinslang kun je de bosjes en struiken makkelijk bewateren. Koop bijvoorbeeld een lange tuinslang met een sproeier zodat het water goed verdeeld wordt. Heb je een grote tuin, koop dan ook een grotere tuinslang en andersom. Ook handig is om altijd een slangenhaspel erbij te kopen, zodat je de tuinslang makkelijk op en af kan rollen.

Een kettingzaag voor het bijhouden van de struiken

Bij bosjes en struiken komt het natuurlijk ook wel eens voor dat er takken sneller groeien en gaan uitsteken of dat er juist takken afsterven. Hiervoor zijn er dan kettingzagen. Met een kettingzaag kun je makkelijk en snel de dode of uitstekende takken verwijderen. Dit bespaart je een hoop tijd en moeite en zo blijven de struiken en bosjes toch netjes. Kies voor een elektrische kettingzaag of kettingzaag op benzine afhankelijk van je voorkeuren en grootte van je tuin. Er zijn ook kettingzagen die hoog in de bosjes of zelfs bomen takken kunnen afzagen. Kijk dus goed even naar je eigen situatie en welke kettingzaag erbij past.